Militanten hebben maandagochtend vanuit Egypte een aanval uitgevoerd op Israëliërs die langs de grens in de Sinaï een veiligheidshek bouwen. Volgens Israëlische radio- en televisiestations is daarbij een arbeider om het leven gekomen.

Een legerwoordvoerder zei dat Israëlische militairen een van de aanvallers hebben gedood. Het leger maakt nog jacht op de overige infiltranten. Israëliërs in de omgeving is aangeraden hun dorpen niet te verlaten totdat de klopjacht is voltooid. Israël maakt zich door de politieke onrust in Egypte zorgen over de veiligheid van zijn grens in de Sinaï.

In augustus vielen gewapende indringers op een weg door de woestijn Israëlische voertuigen aan, waarbij acht Israëliërs werden gedood. Bij de jacht op de aanvallers schoten Israëlische militairen zes Egyptenaren dood, wat leidde tot een diplomatieke crisis en Israëlische excuses.

Als onderdeel van de verscherpte bewaking bouwt Israël langs de 230 kilometer lange grens een hek, dat ook dient om illegale migranten uit Afrika tegen te houden.

© Novum