'Verdachte bij schietpartij Marokkanen en Turken langer vast'

Schietpartij ontstond na ruzie tussen groep Marokkanen en Turken.
De 32-jarige man die zondag werd opgepakt na een schietpartij bij een kickboksgala in Zijtaart wordt verdacht van moord. Dat zegt het Openbaar Ministerie in Den Bosch donderdag. Hij zou zich ook hebben schuldig gemaakt aan poging tot moord. Een 37-jarige man uit Veghel kwam om het leven, zijn 31-jarige broer raakte gewond. De hoofdverdachte moest donderdag verschijnen voor de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij twee weken langer mag worden vastgehouden, meldt de rechtbank in de Brabantse hoofdstad.

Datzelfde geldt voor twee andere verdachten van 26 en 30 jaar. Die worden verdacht van openlijke geweldpleging. Volgens Omroep Brabant was het slachtoffer een kickbokspromotor en zou hij in zijn hoofd zijn geschoten. Zijn broer, die gewond raakte, is ook verdachte in de zaak, maar staat niet meer onder arrest. Hij ligt nog wel in het ziekenhuis.

De 30-jarige verdachte zou Ali D. zijn, die eveneens gewond raakte. D. was dertien jaar geleden betrokken bij een schietpartij in roc De Leijgraaf in Veghel, waarbij hij vijf mensen verwondde. Voor deze eerwraakzaak kreeg D. vijf jaar cel.
Aanleiding voor de schietpartij tijdens het kickboksgala zou een vete zijn tussen een groep Marokkanen en een groep Turken in de Brabantse plaats.

De politie liet eerder weten dat aan het schietincident een ruzie voorafging. © Novum 2012