De goedkopere Wii Mini wordt nog wel geleverd. Dat heeft de Japanse gamegigant donderdag gemeld aan Novum Nieuws. Voorlopig is de zeven jaar oude Nintendo Wii nog wel gewoon verkrijgbaar in de winkel.
"We halen de Wii niet uit de schappen", zo vertelde een woordvoerder. Winkels krijgen echter geen nieuwe Wii's meer. De verwachting is dat de spelcomputer met de feestdagen nog verkrijgbaar is. Sinds de spelcomputer in 2006 op de markt kwam, werden wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht.
De Wii Mini is in Nederland sinds begin dit jaar op de markt. Met deze verkleinde en goedkopere versie van de Nintendo Wii kunnen gamers niet online, waardoor sommige spellen niet volledig werken. Ook kunnen geen games worden gedownload.
De Japanse tak van het bedrijf maakte vorige week al bekend te stoppen met de Nintendo Wii. Toen ontkenden de Europese en Amerikaanse kantoren van Nintendo echter dat dit invloed had op hun regio.
In zeven tijd verschenen meer dan twaalfhonderd spellen voor de Wii, waarvan 872 miljoen exemplaren werden verkocht. Gemiddeld heeft elke Wii-bezitter dus bijna negen spellen. Het overgrote deel van deze spellen kan ook worden gespeeld op de Wii U, de opvolger van de Nintendo Wii.© Novum 2013