In Kerkrade gaven de Eindhovenaren een voorsprong weg tegen Roda JC en gingen vervolgens onderuit: 2-1. PSV speelde de laatste achttien minuten met tien man nadat Memphis Depay zijn tweede gele kaart had gekregen.
In blessuretijd lag de wedstrijd nog minutenlang stil. Na een redding viel PSV-doelman Przemyslaw Tyton met zijn hoofd op een metalen lat die het net op zijn plek moest houden. De Pool raakte buiten westen en werd uiteindelijk met een ambulance afgevoerd. Twee jaar geleden liep Tyton na een botsing met een eigen verdediger al eens een zware hersenschudding op.
De wedstrijd van PSV was toen al verloren. De Eindhovenaren waren via Tim Matavz vlot op voorsprong gekomen en voor rust schoot Oscar Hiljemark ook nog tegen de paal. Roda kreeg ook kansen, maar Tyton redde.
Na de thee zette Roda steeds meer druk op PSV, maar toch was de beste mogelijkheid op nog een doelpunt voor PSV. Florian Jozefzoon en Matavz kregen de bal er echter niet in. Aan de andere kant sloeg Mark-Jan Fledderus in de 68e minuut wel toe.
Vlak daarna kreeg Depay rood. De aanvaller ging hard door nadat hij de bal was kwijtgeraakt. Zijn eerste gele kaart kreeg hij wegens een schwalbe al had de scheidsrechter daar net zo goed een strafschop kunnen geven.
Met tien man bij PSV rook Roda bloed. Krisztian Nemeth verzorgde vier minuten voor tijd de 2-1. Even later ontsnapte de Hongaar ook aan rood toen hij een PSV'er van achteren neerhaalde. Na het blessureleed van Tyton moest PSV nog een paar minuten met negen man door omdat de ploeg al drie keer gewisseld had. Met Ola Toivonen op doel veranderde er niets meer aan de stand.© Novum 2013