de legendarische WK-finale tussen Nederland en Duitsland. Spanje is zondag in Johannesburg de tegenstander van Oranje. In de halve eindstrijd tegen Duitsland hadden de Spanjaarden woensdagavond de hele wedstrijd door het betere van het spel, maar het duurde tot de 72e minuut voordat de Duitse doelman Manuel Neuer werd gepasseerd. De kleine Carles Puyol kopte uit een hoekschop fraai raak: 1-0.

In Durban wilde het in de eerste helft maar geen echte wedstrijd worden. In de eerste half uur hadden de Spanjaarden het beste van het spel, daarna kwam de Duitsers wat meer opzetten. De Spaanse spits David Villa, evenals Wesley Sneijder al goed voor vijf WK-treffers, kreeg in de zesde minuut de beste kans. Neuer voorkwam een doelpunt.
Na de rust kwamen de Spanjaarden furieus uit de startblokken en kregen tal van kansen waarvan de eerste pas ruim een kwartier voor tijd werd benut. Na de treffer van Puyol speelden de Duitsers met volle kracht vooruit, maar Spanje kon relatief gemakkelijk de nul houden. De ruimte die ze door de Duitse druk kregen, leidden tot een paar fraaie counters die niet uitmondden in een treffer.

telegraaf.nl