Een foto gepost op social media toont een groep kinderen en tieners die één van de vijf wilde gieren mishandelen die onlangs in de natuurlijke omgeving van Jbel Moussa, in de buurt van Tanger, werden uitgezet door Abdeladim Lhafi, de Hoge Commissaris voor Water en Bosbeheer, ter gelegenheid van de 'World Wetlands Day'. 

Volgens de krant Al Massae was de gier, die was uitgezet als onderdeel van de herintroductie van uitgestorven diersoorten en de reïntegratie van wilde dieren, terechtgekomen in de handen van deze groep onverantwoordelijke individuen afkomstig uit Belyounech.

Al Massae herinnerde eraan dat de vijf gieren ziek werden gevonden door ambtenaren van het Hoge Commissariaat voor Water en Bosbeheer en vervoerd waren naar het zoölogische park in Rabat om daar te worden behandeld en gereïntegreerd te worden in hun natuurlijke omgeving.

De wilde gier haalde vorig jaar ook al het nieuws toen er op ze werd gejaagd door stropers, die voor foto's poseerden met de dode dieren als een trofee jacht. De foto's in kwestie veroorzaakten toe een schandaal en de autoriteiten werd gevraagd om de betrokken jagers te verhoren.