Lokale bewoners zeiden tegen HuffPost UK dat moslims "levens hebben gered". Een lokale vrouw vertelde: "Moslim jongens hebben het leven gered van mensen. Ze renden rond om op deuren te bonzen. Godzijdank voor Ramadan".

Khalid Suleman Ahmed, 20 jaar, is onlangs met zijn tante verhuisd naar de woontoren 'Grenfell Tower' en woont op de achtste verdieping.

Hij zei dat hij normaal gesproken niet in het midden van de nacht wakker zou zijn geweest, maar tijdens de Ramadan voor suhoor (de maaltijd voor zonsopgang) op was gebleven.

Toen hij realiseerde dat er brand was ging hij meteen bij de buren op de deuren kloppen om ze wakker te maken. 

Hij vertelde HuffPost UK: "Er zijn geen brandalarmen afgegaan. Ik speelde op mijn PlayStation en wachtte op suhoor en rook vuur. Ik stond op en keek uit mijn raam en zag rook van de zevende verdieping komen".

"Ik maakte mijn tante wakker, deed kleding aan en begon te kloppen op de deuren van de buren om ze wakker te maken".

Hij voegde eraan toe: "Ik zou mogelijk op een vrijdagavond misschien zo laat zijn opgebleven, maar nooit op een willekeurige doordeweekse nacht, tenzij het Ramadan is. Er wonen hier veel moslims en veel mensen kiezen ervoor om op te blijven, dus het was zeker een factor voor mij en anderen. Het redde waarschijnlijk levens".

Een aantal Islamitische culturele centra en moskee├źn hadden, net als lokale kerken en een Sikh tempel, ook hun deuren geopend om de betrokkenen te helpen.Youtube link