Een nieuwe database van deze voertuigen is zojuist door Interpol aan de Marokkaanse politie verstrekt, meldt Al Massae vandaag.  De centra bij de grensovergangen hebben instructies gekregen toe te zien op een strenge controle bij de invoer van auto's.

Marokkaanse politiediensten hebben precieze gegevens gekregen van de autoriteiten in Lyon (Frankrijk) en de Italiaanse en Belgische steden over gestolen auto's die miljoenen dirham waard zijn, evenals een lijst van Marokkanen die verdacht worden van het stelen van luxe auto's om deze vervolgens in Marokko in te voeren met valse documenten.

De luxe auto's worden in verschillende steden in Europa gehuurd en vervolgens nooit meer teruggebracht. Het zou hier gaan om gespecialiseerde netwerken die gebruik maken van geavanceerde technieken om het satellietpositioneringssysteem (GPS) te omzeilen.

In co√∂rdinatie met Interpol onderzoekt de rechterlijke politie, onder toezicht van de procureur-generaal van de Koning, de omstandigheden rondom de toegang van gestolen luxe auto's die reeds in Marokko zijn ingevoerd. Veel douaneambtenaren zijn hier inmiddels al over ondervraagd, meldt Al Massae.