Het gaat om de broer van de voor terrorisme veroordeelde Saïd S. De in Marokko opgepakte man zou bij een terreurgroep horen en wordt gelinkt aan de vondst van een wapenarsenaal in Anderlecht en nabij Lille. In een Anderlechtse garagebox werden begin deze zomer onder meer kalasjnikovs, een riotgun, handvuurwapens. kogelwerende vesten, een zwaailicht, uniformen en ontstekingsmechanismen gevonden. Twee andere broers, Khalid en Akim, werden toen aangehouden, een derde was dus nog op de loop.

De Belgische autoriteiten vreesden dat de in Marokko opgepakte verdachte zich in het nauw gedreven voelde en het daardoor heel onvoorspelbaar was wat zijn volgende zet zou zijn. De politie was sindsdien met man en macht op zoek naar hem.

De man werd begin oktober in Marokko opgepakt. België zal waarschijnlijk om uitlevering van de verdachte vragen. Maar omdat hij geen dubbele nationaliteit heeft, is het te betwijfelen of Marokko op die vraag zal ingaan. Hij zal dan waarschijnlijk daar een proces krijgen.
© anp 2017