Algemeen

24 April 15:07 1

Sylvana hoeft DENK geen vergoeding te betalen

15:07 1

Sylvana Simons hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de stichting achter haar voormalige politieke partij DENK. Die eiste in totaal 62.000 euro omdat ze zich niet aan haar opzegtermijn zou hebben gehouden en haar geheimhoudingsplicht had geschonden door zich negatief uit te laten over DENK. De kantonrechter in Amsterdam bepaalde maandag dat hier geen sprake van is geweest.

24 April 15:07 0

Turkije laat Italiaanse journalist vrij

15:07 0

Ongeveer twee weken na zijn aanhouding is een Italiaanse journalist door Turkije vrijgelaten. De filmmaker Gabriele Del Grande werd maandag na terugkomst op de luchthaven van Bologna opgewacht door de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Angelino Alfano.

23 April 10:26 26

23 APRIL: NATIONALE “FEEST VAN DE KINDEREN” DAG

10:26 26

Op 23 april 1920 kwam in Ankara voor het eerst een nationaal parlement bijeen.

22 April 09:45 2

Wilders: blij dat ik nog leef

09:45 2

Deze maand is het 12,5 jaar geleden dat Geert Wilders voor het eerst zwaar beveiligd door het leven moest. De politicus denkt niet dat hij ooit nog normaal over straat kan, zegt hij in een interview met De Telegraaf zaterdag. ,,Ik ben blij dat ik nog leef. Je weet dat het iedere dag kan gebeuren dat iemand je vermoordt.''

22 April 09:44 3

Politie in Apeldoorn zet nep-loverboys in

09:44 3

De politie in Apeldoorn heeft vrijdagavond op de kermis nep-loverboys ingezet. Die spraken een aantal meiden tussen de dertien en vijftien jaar aan. De meisjes werd gevraagd of ze meegingen voor een fotoshoot of voor opnamen voor een nieuw tv-programma. Volgens de politie gingen bijna alle meiden mee.

21 April 22:48 1

Kerk wist dat opgepakte priester pedofiel is

22:48 1

De Oud-Katholieke Kerk weet al jaren dat de Nederlandse priester die in Cambodja is opgepakt een seksuele voorkeur heeft voor minderjarige jongens. Hij heeft dat tijdens zijn opleiding verteld aan de toenmalige bisschop, zo maakte het kerkbestuur vrijdag bekend. In de achttien jaar die sindsdien is verstreken, zijn volgens de kerk nooit berichten over misdragingen over hem binnengekomen.

21 April 11:49 0

Tulpenfestival Istanbul 2017 weer van start

11:49 0

De maand april staat ook dit jaar weer officieel in het teken van de Tulp tijdens het Istanbul Tulpenfestival.

21 April 11:37 2

Umar kanshebbers Fortuynprijs

11:37 2

GeenStijl, Ebru Umar en Machteld Zee zijn genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs, de onderscheiding voor ,,pilaren van het vrije woord" die net als de vermoorde politicus geen blad voor de mond nemen en zich verwant voelen met zijn gedachtegoed. Dat heeft jurylid Joost Eerdmans vrijdag bekendgemaakt.

21 April 11:36 6

Turkije wil Russisch raketsysteem

11:36 6

De onderhandelingen van Turkije met Rusland over de aankoop van het S-400-raketverdedigingssysteem hebben ,,een eindstadium'' bereikt. De keuze van NAVO-lid Turkije voor een Russisch defensiesysteem betekent nog niet dat een overeenkomst onmiddellijk wordt ondertekend, zei minister van Defensie Fikri Isik vrijdag.

19 April 22:27 1

DENK: Nederland en Turkije moeten banden herstellen

22:27 1

Tijdens het debat over de uitkomst van het referendum in Turkije roept DENK de regering op om zich er voor in te zetten om de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Turkije zo snel mogelijk te herstellen.

19 April 17:13 0

Turkije haalt weer uit naar Nederland

17:13 0

De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) heeft woensdag hard uitgehaald naar Nederland. De bewindsman stelde dat Nederlandse politici zich feitelijk achter Geert Wilders scharen door zijn uitspraken niet tegen te spreken.

18 April 13:43 1

Premier: discussie over referendum is voorbij

13:43 1

De discussie over mogelijke onregelmatigheden rond het Turkse referendum is voorbij. Dat zei de Turkse premier Binali Yildirim dinsdag. ,,Iedereen zou de uitkomst moeten respecteren, vooral de belangrijkste oppositie", stelde hij.

18 April 11:59 0

Debat dubbele pas Belgische Turken laait op

11:59 0

Dat drie van de vier Turkse kiezers in België hebben gestemd voor meer macht voor president Recep Tayyip Erdogan is geen verrassing. Maar de oproep om de uitslag van het referendum aan te grijpen om de dubbele nationaliteit te gaan verbieden in België, verdient ,,voorzichtigheid". Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders maandag op de radio.

18 April 08:59 3

Turkse veiligheidsraad verlengt noodtoestand

08:59 3

De Turkse veiligheidsraad heeft aanbevolen de noodtoestand die werd afgekondigd na de mislukte staatsgreep in juli vorig jaar opnieuw met drie maanden te verlengen. Dat hebben het staatspersbureau Anadolu en CNN Türk daags na de veelbesproken regeringszege in het referendum over de grondwetswijziging bekendgemaakt.

18 April 08:58 0

Donald Trump feliciteert Erdogan

08:58 0

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan gebeld om hem te feliciteren met het succes in de volksraadpleging van zondag. Dat heeft de nieuwsorganisatie CNN Türk maandagavond bekendgemaakt. Door een krappe meerderheid van ja-stemmers in het referendum kan een grondwetswijziging worden doorgevoerd die de president van Turkije grote macht bezorgt.

17 April 13:19 0

'Geen vervroegde verkiezingen Turkije'

13:19 0

Volgens de Turkse vicepremier Mehmet Simsek komen er geen vervroegde presidentsverkiezingen in zijn land. De verkiezingen staan gepland voor 2019. Dat zei Simsek maandag naar aanleiding van het Turkse referendum zondag, waarin ruim 51 procent van de Turken stemde voor ruimere bevoegdheden van de Turkse president Erdogan ten koste van het Turkse parlement. ,,Zondag heeft president Erdogan gezegd dat de verkiezingen gepland zijn voor november 2019. Het is duidelijk, we hebben werk te doen,'' aldus Simsek. De vicepremier zei te hopen dat de betrekkingen tussen Turkije en de Europese Unie verbeteren als in dit najaar de belangrijkste verkiezingen in Frankrijk en Duitsland achter de rug zijn.

17 April 10:19 2

Overwinning Erdogan geeft lira zetje

10:19 2

De Turkse lira kreeg een zetje, nadat Turkse kiezers tijdens een referendum met nipte meerderheid stemden voor het uitbreiden van de presidentiële bevoegdheden.

17 April 10:18 15

Turkse Nederlanders stemden massaal 'ja'

10:18 15

Een grote meerderheid van de Turkse Nederlanders die hun stem uitbrachten in het referendum over de Turkse grondwet heeft 'ja' aangevinkt in het stemhokje. Toen bijna alle stemmen waren geteld, bleek dat 70 procent van de mensen die in Amsterdam, Rotterdam en Deventer naar de stembus gingen zich achter uitbreiding van de presidentiële macht schaarde. Turkse media publiceerden zondagavond de voorlopige resultaten.

16 April 17:18 0

De verborgen schatten van Bosnië-Herzegovina

17:18 0

Wie kent dat niet? Na urenlang te hebben gegoogled klap je teleurgesteld jouw laptop dicht. 'Toch maar niet op vakantie? Het is toch allemaal niet zoals ik verwacht had', zijn de zinnen die in je hoofd blijven rondspoken.

16 April 16:47 0

Erdogan brengt stem uit

16:47 0

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft zondag zijn stem uitgebracht in zijn woonplaats Istanbul. Turkije stemt zondag in een referendum over een grondwetswijziging die de president tot een machtig regeringsleider en wetgever maakt.

16 April 09:31 24

55 miljoen Turken naar de stembus voor omstreden referendum

09:31 24

Ruim 55 miljoen kiezers kunnen zondag in een referendum bepalen of ze de Turkse president Erdogan langer als de sterke man willen of liever hebben dat hij pas op de plaats maakt. Erdogan legt de kiezers een grondwetswijziging voor die de president tot een machtig regeringsleider en wetgever maakt.

15 April 11:01 6

Turkije wil relatie met EU bekijken

11:01 6

De Turkse president Tayyip Erdoğan wil na het referendum over de grondwetswijziging zijn ambtenaren de relatie tussen Turkije en Europa laten bekijken. Hij vindt dat Turkije te lang moet wachten op de gewenste toetreding tot de Europese Unie.

15 April 11:00 0

Tweederde Turkse Nederlanders steunt Erdogan

11:00 0

Bijna twee op de drie Turkse Nederlanders steunen het beleid van president Erdogan.

14 April 19:54 0

'Twittermeisje' van Aleppo schrijft memoires

19:54 0

Bana Alabed, het zevenjarige meisje onder wier naam berichten op Twitter verschenen over de belegering van de Syrische stad Aleppo, schrijft haar memoires. Ze zal in het boek ,,Dear World'' vertellen over haar ervaringen in Syrië, berichtte CNN vrijdag.

14 April 19:53 0

'Terroristen wilden chaos rond referendum'

19:53 0

De politie in Istanbul heeft zeven verdachten opgepakt die van plan zouden zijn geweest aanslagen te plegen in de aanloop naar het referendum van zondag. De vier Turken, twee Syriërs en een Tadzjiek wilden ,,voor chaos zorgen'' in Turkije, zei de politie.

© Turkije.net 2013