Algemeen

21 August 14:29 0

'Snapchat groeit sterk onder vrouwen'

14:29 0

Steeds meer vrouwen maken gebruik van de populaire socialemedia-app Snapchat, blijkt uit donderdag verschenen cijfers van marktonderzoeker Telecompaper. Inmiddels heeft 30 procent van de vrouwen de app voor het versturen van tekstjes, foto- en videoberichtjes geïnstalleerd op hun smartphone. Begin 2015 was dit nog 17 procent.

21 August 07:45 0

Pelgrim smeekt Allah (swt) om knappe vrouw bij Kaaba (video)

07:45 0

Waar anders dan op de heiligste plek ter wereld moet je een dua doen. Deze man wist het en legde het geheel vast.

20 August 17:49 0

Spaanse politie zoekt nog steeds één man

17:49 0

De Catalaanse politie gaat nog steeds uit van de hypothese van twaalf verdachten bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils op donderdag. Naar één man is de politie nog steeds op zoek, zei woordvoerder Albert Oliva zondag voor de lokale radio.

20 August 17:46 0

Duitse schrijver Dogan Akhanli weer op vrije voeten

17:46 0

De Duitse schrijver Dogan Akhanli, die zaterdag tijdens zijn vakantie in Spanje is opgepakt, mag de gevangenis weer verlaten. Hij komt onder voorwaarden vrij. Volgens zijn raadsman moet hij in de hoofdstad Madrid blijven.

20 August 14:28 0

'Amsterdam op weg naar aidsvrije stad'

14:28 0

Amsterdam is, naast het Australische Melbourne, een van de twee steden in de wereld die belangrijke doelstellingen om de hiv-epidemie in te dammen hebben gehaald. Dat blijkt uit een donderdag verschenen rapport van VN-organisatie Unaids.

20 August 11:21 0

Turkije laat Duitse schrijver Dogan Akhanli oppakken

11:21 0

De Duitse schrijver Dogan Akhanli, die in Turkije is geboren, is zaterdag tijdens zijn vakantie in Spanje opgepakt. Volgens zijn advocaat Ilias Uyar is dat gebeurd op verzoek van de regering-Erdogan. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken is van deze vreemde gang van zaken op de hoogte en probeert consulaire hulp te regelen.

19 August 19:46 0

Spaanse politie op zoek naar 4 Marokkaanse voortvluchtingen i.v.m. aanslagen

19:46 0

De Spaanse politie is op zoek naar vier Marokkaanse voortvluchtigen die vermoedelijk deelnamen aan de aanslagen in Barcelona en Cambrils.

19 August 08:45 0

Eerste videobeelden van huwelijk Nederlandse bekeerling Dennis Muhammad Abdullah met prinses Aminah (video)

08:45 0

Dennis Muhammad Abdullah trad afgelopen maandag in het Bukit Serene paleis in het Maleisische Johor Bahru in het huwelijk met prinses Aminah.

19 August 08:41 0

Erdogan geeft Duitse Turken stemadvies

08:41 0

De Turkse president Recep Tayip Erdogan heeft de ongeveer 3 miljoen stemgerechtigde Turken die in Duitsland wonen opgeroepen om niet op de CDU, de partij van bondskanselier Merkel en nog enkele andere partijen te stemmen. De Duitsers gaan op op 24 september naar de stembus om een nieuwe Bondsdag te kiezen.

19 August 08:39 0

Ouders Joey in Turkije voor indentificatie

08:39 0

De ouders van Joey Hoffmann zijn in Turkije om daar hun overleden zoon te identificeren. Dat heeft de gemeente Haaksbergen bevestigd na berichtgeving hierover in de Stentor.

17 August 14:02 0

Bulgarije wil meer bewaking bij Turkse grens

14:02 0

In de strijd tegen illegale migratie wil Bulgarije de beveiliging bij de grens met Turkije opschroeven. De grens wordt opgedeeld in vijf zones, iedere zone wordt bewaakt door gewapende troepen, zo zei de Bulgaarse minister van Defensie. Er worden zeshonderd soldaten ingezet.

17 August 14:00 0

'Gebiedsverbod imam in strijd met grondwet'

14:00 0

Het gebiedsverbod voor een deel van Den Haag dat de omstreden imam Fawaz Jneid dinsdag opgelegd kreeg is in strijd met de grondwet.

17 August 11:20 0

Marokkaanse vrouwelijke politieagente wordt ster op het internet

11:20 0

Een vrouwelijke caïd (politieagente) in de bergstad Azrou is een ster op het internet geworden door een video waarbij zij persoonlijk de voorschriften handhaaft betreffende het illegaal uitbreiden van cafés naar de publieke ruimte.

16 August 21:16 0

Modemerk Mexx weer in Nederlandse handen

21:16 0

Het Nederlandse modebedrijf RNF Holding heeft de rechten op het modemerk Mexx overgenomen. Het van oorsprong Nederlandse Mexx was sinds 2015 in handen van het Turkse Eroglu Holding. Dat maakten de betrokkenen bekend in een gezamenlijke verklaring, zonder financiële details prijs te geven.

16 August 14:19 0

Turkse autoriteiten zwijgen over Hoffmann

14:19 0

Turkse autoriteiten in Silifke zwijgen in alle talen over de identiteit van de gevonden persoon van wie wordt vermoed dat het om de 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen gaat. Turkse politiemensen ter plaatse en Turkse media meldden dat het om de vermiste Nederlander gaat, het Nederlandse zoekhondenteam Signi heeft daarvan een bevestiging gekregen, maar de Turkse politie en justitie houden de kaken stijf op elkaar.

16 August 14:18 0

Belgische IS-terrorist opgepakt in Istanbul

14:18 0

De politie van Istanbul heeft een Belg gearresteerd die vermoedelijk een aanslag voorbereidde in opdracht van de terreurorganisatie Islamitische Staat. Volgens Turkse media was de man verantwoordelijk voor IS-activiteiten in Europa en werd hij internationaal gezocht. Ook zijn vrouw en hun kind zijn aangehouden.

14 August 11:54 0

Turkse politiehond vond lichaam Hoffmann in Turkije

11:54 0

Het lichaam van de sinds begin juli in Turkije vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen is maandagochtend ontdekt door een hond van de Turkse politie. Zijn familie en het Nederlandse zoekteam in Turkije werden direct op de hoogte gebracht. Het lichaam is in de loop van de ochtend geborgen en met een lijkwagen naar de kustplaats Silifke gebracht.

14 August 11:36 0

Doden bij aanval op Turks restaurant in Burkina Faso

11:36 0

Bij een aanval op een restaurant in Burkina Faso zijn ten minste zeventien mensen om het leven gekomen. Nog eens acht mensen raakten gewond.

14 August 11:31 0

Nederlander getrouwd met Maleisische prinses

11:31 0

Dennis Verbaas uit Lisse is maandag in het Bukit Serene paleis in het Maleisische Johor Bahru in het huwelijk getreden met prinses Aminah. Zij is de enige dochter van sultan Ibrahim van de Maleisische deelstaat Johor. Bij de plechtigheden waren onder meer haar vader, familieleden en goede vrienden aanwezig. Ook de ouders van Dennis Verbaas en zijn broer en zus woonden de ceremonie bij.

14 August 07:21 0

Turkse agent doodgestoken door IS-verdachte

07:21 0

In Istanbul is zondag een politieman doodgestoken door vermoedelijk een aanhanger van terreurorganisatie Islamitische Staat. Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu was de dader eerder door de politie aangehouden. Hij werd verdacht van het voorbereiden van een bomaanslag.

13 August 20:51 0

Zoektocht vermiste Joey mogelijk uitgesteld

20:51 0

Het is nog onduidelijk of het team van de Nederlandse zoekhondenstichting Signi maandag in het gebied in Turkije kan gaan zoeken waar Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen sinds 8 juli wordt vermist. De Turkse politie wil met een team van specialisten maandag eerst zelf nog een heuvelachtig terrein naspeuren waar nog niet eerder is gezocht naar de vermiste Nederlander, zo hebben de Turkse autoriteiten zondag aan de Nederlanders laten weten.

13 August 14:04 0

Speurhonden in Turkije aangekomen

14:04 0

Een team van de Nederlandse zoekhondenstichting Signi is aangekomen in Turkije. Het team is de komende week in het land om te helpen zoeken naar de vermiste Joey Hofmann uit Haaksbergen. Dat gebeurt op eigen initiatief maar wel in overleg met de familie en met de Turkse en Nederlandse politie.

13 August 12:04 0

'Berucht IS-lid trouwde Nederlandse in Syrië'

12:04 0

Een berucht Australisch lid van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) is in Syrië met een Nederlandse vrouw getrouwd en heeft bij haar twee kinderen. Dat heeft de IS-ronselaar zelf gezegd tegen de Turkse politie, melden onder meer The Guardian en The Herald Sun.

13 August 11:39 0

Terroristische aanslag door neo-nazi in Amerika

11:39 0

Een auto is zaterdag ingereden op demonstranten die in het Amerikaanse Charlottesville (Virginia) de straat op waren gegaan om hun ongenoegen te uiten over een mars van extreem rechtse groepen.

12 August 11:46 0

Speurhonden Signi vonden 412 vermisten

11:46 0

De drie speurhonden van Signi die zaterdag van Schiphol vertrekken voor een zoektocht naar de in Turkije vermiste Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen, hebben veel buitenlandervaring en een uitstekende reputatie. Sinds 2004 hebben zij welgeteld 412 vermisten helpen terugvinden.

© Turkije.net 2013