Buitenland

12 October 11:56 0

Turkse Hatice praat opeens Russische na een verkeersongeluk

11:56 0

De 27-jarige Hatice Tatlıer uit de Turkse stad Adana, was slachtoffer van een ernstig auto-ongeluk waarbij het de vraag was of zij nog uit zijn coma zou ontwaken.

12 October 08:42 0

Erdogan voert twist met VS verder op

08:42 0

De Turkse president Erdogan heeft de ruzie met de VS verder opgevoerd. Tijdens een bezoek aan Belgrado gaf hij de scheidend Amerikaans ambassadeur in Ankara de schuld van de diplomatieke crisis tussen de twee landen. Hij zei John Bass niet langer als de gezant van Washington te beschouwen.

10 October 11:53 0

Istanbul-Atatürk airport groeit het snelste

11:53 0

Het aantal luchtvaartpassagiers is in augustus iets minder hard gegroeid dan in juli, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ACI Europe. De groei van de bij de organisatie aangesloten luchthavens buiten de Europese Unie viel verder terug dan binnen de EU. Desondanks waren de cijfers sinds de eeuwwisseling nog nooit zo goed.

29 September 08:51 0

Zweedse koning Carl XVI veroordeelt brandstichting moskee (video)

08:51 0

De moskee werd vermoedelijk opzettelijk in brand gestoken.

8 September 23:32 0

VS vervolgen Turkse oud-minister Çağlayan

23:32 0

Amerikaanse aanklagers hebben een voormalige Turkse minister van Economische Zaken in staat van beschuldiging gesteld. Zafer Çağlayan zou betrokken zijn geweest bij het omzeilen van de Amerikaanse sancties tegen Iran.

11 July 17:35 2

Celstraf neven voor terroristische misdaden

17:35 2

- Twee neven (beiden uit 1994) die eind 2015 naar Turkije zijn gereisd om zich aan te sluiten bij de gewapende jihad, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen. Een van hen reisde naar Syrië door en sloot zich echt aan bij de terreurgroep Islamitische Staat (IS), waar hij waarschijnlijk nog steeds meevecht. De man kreeg bij verstek zes jaar cel opgelegd door de rechtbank in Den Haag.

5 June 14:09 0

Recente aanslagen zijn van eigen bodem

14:09 0

De recente terroristische aanslagen in Londen en Manchester, gepleegd door islamitische extremisten, zijn in Groot-Brittannië zelf beraamd. De grootste dreiging waar het land nu mee kampt, komt niet uit het buitenland, maar is van eigen bodem. Dit heeft de politiecommandant van Londen, Cressida Dick, maandag beklemtoond.

19 May 08:30 11

Erdogan: opheffen noodtoestand nog onmogelijk

08:30 11

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan voelt voorlopig nog niets voor het opheffen van de noodtoestand in zijn land. ,,We kunnen de noodtoestand niet opheffen tot alles een staat van vrede en welvaart bereikt'', zei Erdogan donderdag tijdens een bijeenkomst in Istanbul.

14 March 11:52 0

'Situatie Nederland-Turkije onacceptabel'

11:52 0

,,De negatieve politieke ontwikkelingen van de afgelopen dagen tussen Nederland en Turkije zijn volstrekt onacceptabel.'' Dat schrijft de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (HTIB) dinsdag in een verklaring. De organisatie geeft de ,,populistische politici'' de schuld en roept de Nederlandse politiek dan ook op te stoppen met populisme.

6 March 14:49 0

Turkse minister: laten ons niet voorschrijven

14:49 0

De Turkse minister van Economie Nihat Zeybekci heeft zondagavond na twee mislukte verkiezingsbijeenkomsten in Duitsland toch enige propaganda gemaakt voor het beleid van president Recep Tayyip Erdogan. Hij deed dat in Keulen voor ongeveer 300 toehoorders, zonder de nagestreefde machtsuitbreiding van de president in Turkije direct te noemen.

15 February 17:34 6

Turkije telt ruim 3,5 miljoen vluchtelingen

17:34 6

In Turkije leven inmiddels meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu zei woensdag dat zijn land tot dusver 3.551.078 mensen heeft opgenomen. Dat is meer dan drie keer zo veel als alle landen van de Europese Unie bij elkaar. De meesten, 2,9 miljoen mensen, zijn vluchtelingen uit Syrië. Ook zijn er veel vluchtelingen uit Irak de grens naar Turkije overgestoken.

10 February 16:57 1

Komiek mag delen van zeer beledigend Erdogan gedicht niet voorlezen

16:57 1

De Duitse tv-komiek Jan Böhmermann (35) mag bepaalde delen uit zijn zeer beledigend gedicht over de Turkse president Tayyip Erdogan niet meer voordragen. Dat heeft een rechtbank in Hamburg bepaald in een civiele zaak die door het Turkse staatshoofd was aangespannen.

8 February 09:04 2

VS en Turkije strijden samen in Syrië

09:04 2

De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn Turkse ambtsgenoot Tayyip Erdogan afgesproken dat de landen samen optrekken om de Syrische steden Raqqa en al-Bab te bevrijden van Islamitische Staat. De twee spraken elkaar in de nacht van dinsdag op woensdag telefonisch, zo lieten bronnen rond Erdogan woensdag weten.

2 February 22:00 0

Gülen-gelieerde scholen toch gesloten in Marokko ondanks rechtszaak ouders

22:00 0

De ouders zullen hun kinderen elders moeten laten onderwijzen.

2 February 15:01 4

Turkije verbiedt live beelden bij aanslagen

15:01 4

De Turkse waakhond voor radio en tv (RTÜK) heeft maatregelen genomen om live uitzendingen na terroristische aanslagen te beperken. Volgens de site van Hürriyet mogen de televisiestations voortaan alleen nog verklaringen van officiële instanties uitzenden en actuele nieuwsberichten onderaan het scherm laten meelopen zonder de kreet ,,breaking'' te gebruiken

30 January 16:50 0

´Verdachten studeerden in Quebec, één is van Marokkaanse afkomst´

16:50 0

De twee vermoedelijke daders van de aanslag op een moskee in Quebec studeerden in die stad aan de Laval-universiteit. Dat meldt Radio Canada op basis van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek.

30 January 10:41 0

New York verscherpt beveiliging moskeeën

10:41 0

De politie van New York heeft zondagavond extra patrouilles bij moskeeën en andere gebedshuizen ingesteld na de aanslag op een moskee in de Canadese stad Quebec. Burgemeester Bill de Blasio liet via Twitter aan moslims in New York weten dat de stad en de politie hen zullen beschermen. ,,Wij zullen alle haat en vooroordelen bestrijden'', schreef hij.

26 January 16:53 2

Mexico-muur: lang, hoog en duur

16:53 2

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag de bouw van een muur langs de grens met Mexico bevolen. Langs de Amerikaans-Mexicaanse grens staan al metershoge hekken en andere versperringen over een afstand van circa 1000 kilometer. Dat is bijna een derde van de grens die van de Stille Oceaan bij San Diego naar de Golf van Mexico bij Brownsville loopt.

12 January 22:38 3

Breivik 'vreemder en radicaler' door isolatie

22:38 3

De Noorse massamoordenaar Anders Breivik zegt dat zijn eenzame opsluiting hem vreemder en radicaler heeft gemaakt. Hi

4 January 20:43 0

Twee Marokkaanse slachtoffers van aanslag Istanbul vandaag begraven

20:43 0

De identiteit van de 2 slachtoffers is inmiddels ook bekend gemaakt.

3 January 14:47 2

Premier Turkije: Turkije enige land die vecht tegen IS. De rest praat allen. (video)

14:47 2

De Turkse premier Binali Yildirim heeft vandaag hard uitgehaald naar de VS en het Westen. “De hele wereld praat maar over IS. Maar hun strijd tegen IS is een leugen. Zij praten alleen. Turkije is de enige die tegen IS strijdt,” liet Yildirim weten.

3 January 12:03 0

Dader Istanbul kwam uit Kirgizië

12:03 0

De vermoedelijke dader van de aanslag op de nachtclub in Istanbul zou op 20 november vanuit Kirgizië per vliegtuig naar de Turkse stad zijn gereisd, samen met zijn vrouw en twee kinderen. Dat meldden Turkse media dinsdag.

3 January 10:56 0

Jacht op schutter nachtclub nog in volle gang

10:56 0

De klopjacht op de dader van de aanslag op nachtclub Reina in Istanbul was dinsdag nog in volle gang. De Turkse politie heeft volgens de BBC inmiddels twaalf mensen opgepakt in het onderzoek naar het bloedbad. Het is nog onduidelijk waar zij precies van worden verdacht.

2 January 22:24 0

Vijf jeugdleden van PJD morgen voor de rechtbank voor vergoelijken terroristische daad

22:24 0

De vijf jeugdleden van de PJD, gearresteerd na de moord op de Russische ambassadeur in Turkije, zullen morgen worden gehoord door de speciaal aangestelde anti-terrorisme rechter Abdelkader Chentouf.

29 December 14:13 9

NAVO laat Turkije in de steek

14:13 9

De NAVO-bondgenoten laten Turkije in zijn strijd tegen Islamitische Staat in het noorden van Syrië in de steek, heeft de Turkse president Erdogan gezegd. In de strijd om de stad al-Bab hebben NAVO-lidstaten noch andere bondgenoten uit de regio ook maar ,,het kleinste beetje ondersteuning'' gegeven, zei hij volgens het staatspersbureau Anadolu.

© Turkije.net 2013