Tag: duitse

28 November 22:59 0

Gestolen spullen John Lennon gevonden, verdachte woont in Turkije

22:59 0

De Duitse politie heeft in Berlijn een 58-jarige man gearresteerd die probeerde gestolen spullen van John Lennon te verkopen. Hem zal oplichting en heling ten laste worden gelegd. Volgens de Duitse media gaat het onder meer om enkele dagboeken van het in 1980 vermoorde lid van The Beatles en om zijn beroemde ronde bril.

20 August 17:46 0

Duitse schrijver Dogan Akhanli weer op vrije voeten

17:46 0

De Duitse schrijver Dogan Akhanli, die zaterdag tijdens zijn vakantie in Spanje is opgepakt, mag de gevangenis weer verlaten. Hij komt onder voorwaarden vrij. Volgens zijn raadsman moet hij in de hoofdstad Madrid blijven.

14 July 21:47 2

Duitse douane neemt dure riem in beslag van Turkse vrouw

21:47 2

De Duitse douane heeft op het vliegveld van Düsseldorf een traditionele met goud bewerkte bruiloftsriem van een Nederlandse reiziger in beslag genomen. Een douanier vond het waardevolle versiersel in de tas van een 28-jarige vrouw die met man en kind uit Turkije was aangekomen, meldde vrijdag de Rheinische Post.

22 June 13:02 1

Bondsdag steunt terughalen leger uit Turkije

13:02 1

Het Duitse parlement heeft woensdag ingestemd met het overplaatsen van Duitse militairen die nu nog in Turkije verblijven. De ongeveer 260 manschappen en meerdere vliegtuigen verhuizen vanwege een diplomatiek conflict van de Turkse luchtmachtbasis Incirlik naar Jordanië.

30 May 20:34 0

Duitse minister naar Ankara voor bemiddeling

20:34 0

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel gaat naar Ankara om te praten over het bezoekverbod aan de luchtmachtbasis Incirlik. Dat heeft zijn Turkse collega Mevlüt Çavosoglu dinsdag gezegd. ,,We staan voortdurend in contact met Gabriel om de problemen op te lossen. Hij komt maandag persoonlijk.''

25 May 16:06 2

Dreigend vertrek Duitsers laat Erdogan koud

16:06 2

Als de Duitse militairen worden teruggetrokken uit luchtmachtbasis Incirlik in Turkije, zegt de Turkse regering ,,tot ziens''. Het vertrek van de troepen zou voor Turkije ,,geen groot probleem'' zijn, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan woensdag in Ankara.

15 May 19:38 2

Berlijn overweegt weghalen troepen uit Turkije

19:38 2

Na een nieuwe weigering van Turkije om Duitse parlementariërs toe te laten tot de luchtmachtbasis Incirlik, overweegt de regering in Berlijn de Duitse militairen terug te trekken die daar in NAVO-verband gelegerd zijn.

7 December 21:05 6

Erdogan roept Duitse ambassadeur op matje

21:05 6

Turkije heeft de Duitse ambassadeur op het matje geroepen vanwege een incident rond een parlementslid op het vliegveld van Keulen. De politie op de luchthaven hield parlementariër Aysenur Bahcekapili even vast omdat er problemen waren met haar paspoort.

10 November 17:33 0

Duitse minister naar Turkije na kritiek Erdogan

17:33 0

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier brengt komende week een bezoek aan Turkije. Dat gebeurt in een periode waarin de relatie tussen de landen behoorlijk onder druk staat.

7 October 14:50 0

Bijna helft Duitse Tornadojets aan de grond in Turkse Incirlik

14:50 0

De Duitse luchtmacht is gedwongen 39 van zijn 85 Tornado-gevechtsvliegtuigen aan de grond te houden. Het gaat om de nieuwste versie ASST A3, die kampt met loszittende schroeven en een mankement aan een beeldscherm in de cockpit.

10 August 11:38 0

Duitse actie tegen vermoedelijke leden IS

11:38 0

De Duitse politie heeft woensdagmorgen invallen gedaan bij drie vermoedelijke aanhangers van de terreurgroep Islamitische Staat. Een van de verdachten zou IS financieel en logistiek hebben ondersteund.

26 July 17:09 2

CDU stelt Erdogan-demonstratie ter discussie

17:09 2

De Duitse christendemocraten hebben grote moeite met de demonstratie die aanhangers van president Erdogan zondag willen houden in Keulen. ''De binnenlandse politiek van Turkije heeft niets te zoeken op Duits grondgebied'', stelde CSU-secretaris Andreas Scheuer in 'der Spiegel'. ''Wie betrokken wil zijn bij de Turkse nationale politiek, kan ons land beter verlaten en teruggaan naar Turkije.''

10 May 16:09 2

Duitse rechter wijst nieuwe eis Erdogan af

16:09 2

De bestuursvoorzitter van een Duits mediaconcern die vorige week partij koos voor de satiricus die zich de toorn van de Turkse president op de hals haalde hoeft niet op zijn woorden te letten. Dat heeft een Duitse rechter dinsdag bepaald. President Recep Tayyip Erdogan had een spreekverbod geëist tegen Matthias Döpfner, de bestuursvoorzitter van Axel Springer, maar kreeg dus nul op rekest bij de rechtbank.

23 April 11:14 0

Merkel naar vluchtelingenkamp in Turkije

11:14 0

De Duitse bondskanselier Angela Merkel maakt zaterdag een voor haar onaangename reis. Onder zwaar vuur in Duitsland over haar beleid ten aanzien van vluchtelingen en jegens Turkije, gaat Merkel naar een vluchtelingenkamp in Turkije. Ze doet dat samen met de Europese president Donald Tusk en de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans.

19 April 15:34 1

Minister bekijkt schrappen artikel belediging

15:34 1

Justitieminister Ard van der Steur gaat kijken of het wetsartikel dat het beledigen van een bevriend staatshoofd strafbaar stelt, kan worden geschrapt. Van der Steur zei dat dinsdag in de Tweede Kamer op vragen van VVD'er Joost Taverne.

17 April 17:44 2

Twee derde Duitsers tegen vervolging komiek

17:44 2

Twee derde van de Duitse bevolking is het oneens met de beslissing van bondskanselier Angela Merkel om komiek Jan Böhmermann eventueel te laten vervolgen. Dat blijkt uit een peiling die zondag werd gepubliceerd door zondagskrant Bild am Sonntag.

15 April 15:27 0

Ook civiele zaak tegen Duitse tv-komiek na respectloos Erdogan-grap

15:27 0

Behalve twee strafzaken krijgt de Duitse tv-komiek Jan Böhmermann ook nog een civiele zaak aan zijn broek vanwege het beledigen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De Duitse advocaat van Erdogan kondigde dat vrijdag aan.

15 April 13:35 3

Duitse media noemen jas Máxima 'hakenkruismantel'

13:35 3

De applicaties op de grijze mantel die koningin Máxima donderdagmorgen droeg bij het koninklijk werkbezoek aan het Beierse Erlangen en Neurenberg hebben voor enige opschudding gezorgd in Duitsland. Duitse media maakten er melding van, en ook op sociale media was het een onderwerp van gesprek. De vormen op de door Claes Iversen ontworpen jas zouden lijken op een hakenkruis en een IJzeren kruis.

10 April 20:58 0

TUI: record vakanties naar Spanje na terreur in Turkije

20:58 0

Het Duitse reisconcern TUI verwacht dat 2016 een recordjaar gaat worden voor vakanties naar Spanje. Toeristen kiezen voor dat land na de terreuraanslagen in Tunesië, Egypte en Turkije.

31 March 09:56 0

Duits programma legt liedje aan Erdogan uit

09:56 0

Het Duitse tv-programma 'extra 3' heeft het liedje dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in woede deed ontsteken woensdagavond nog eens uitgezonden.

28 March 00:03 1

Koerden belagen Turkse demonstranten in Beieren

00:03 1

De politie in het Duitse Aschaffenburg heeft zondag meer dan dertig mensen gearresteerd bij ernstige ongeregeldheden die werden veroorzaakt door circa dertig Koerden.

26 July 11:19 13

Duitsland hekelt Turkse aanvallen op PKK

11:19 13

De Duitse minister Ursula von der Leyen (Defensie) heeft kritiek geuit op de Turkse aanvallen op de Koerdische PKK-beweging.

15 February 15:51 0

Carnavalsoptocht Braunschweig afgeblazen vanwege terreurdreiging van islamisten

15:51 0

De politie in de Duitse stad Braunschweig heeft zondag een carnavalsoptocht afgeblazen vanwege een 'concrete' terreurdreiging van islamisten.

18 December 20:10 0

Duitsland: Turkse spionnen opgepakt

20:10 0

De Duitse politie heeft drie Turkse mannen gearresteerd die ervan worden verdacht andere Turken in Duitsland te hebben bespied voor de Turkse inlichtingendiensten.

14 September 23:12 1

Merkel 'Joden moeten zich veilig voelen in Duitsland'

23:12 1

Joden moeten zich veilig voelen in Duitsland en hun manier van leven is onderdeel van de Duitse identiteit en cultuur.

© Turkije.net 2013