Tag: dundar

1 November 09:37 0

Gevluchte Turkse journalist naar Tweede Kamer

09:37 0

De uit Turkije gevluchte journalist Can Dündar komt donderdag naar de Tweede Kamer om te praten over zijn recente ervaringen in zijn thuisland. Dündar is uitgenodigd op initiatief van SP-Kamerlid Sadet Karabulut (SP).

25 October 14:20 0

Turkse journalist toch naar Vrijheidslezing

14:20 0

De uit Turkije gevluchte journalist Can Dündar komt toch naar Amsterdam om de Vrijheidslezing te geven. Dat bevestigt debatcentrum De Balie, waar hij op 1 november de lezing geeft, na berichtgeving van de NOS.

8 May 20:40 1

Belager Turkse journalist 'wilde intimideren'

20:40 1

De man die vrijdag in Istanbul een mislukte aanslag pleegde op Can Dündar, de hoofdredacteur van de kritische krant Cumhuriyet, wilde hem schrik aanjagen. Dat heeft deze Murat Sahin, die meteen na de schietpartij werd aangehouden, volgens nieuwszender CNN Türk tijdens zijn verhoor gezegd.

6 May 20:58 14

Hoofdredacteur Turkse krant Cumhuriyet krijgt zes jaar wegens lekken van staatsgeheimen

20:58 14

De Turkse journalisten Can Dündar en Erdem Gül zijn vrijdag veroordeeld tot vijf jaar en tien maanden cel wegens het lekken van staatsgeheimen. Terwijl Dundar eerder op de dag buiten de rechtbank stond te wachten op het vonnis werd er een aanslag op hem gepleegd, maar de schutter miste zijn doel. Een andere journalist werd wel in een been getroffen.

© Turkije.net 2013