Tag: erdogan

21 May 09:43 0

Erdogan keert terug als chef AK-partij

09:43 0

De Turkse president Erdogan breidt zondag naar verwachting zijn macht uit als hij tijdens het congres van zijn AK-partij in Ankara wordt herkozen tot partijleider. Hij moest die functie in 2014 neerleggen toen hij werd gekozen tot president.

9 May 07:45 0

Erdogan feliciteert Macron

07:45 0

Macron is maandag ook gebeld door de Turkse president Erdogan. Macron won zondag met twee derde van de uitgebrachte stemmen de presidentsverkiezingen.

2 May 17:59 0

Erdogan wil nieuwe hoofdstukken in overleg EU

17:59 0

De Turkse president Erdogan staat erop dat de Europese Unie nieuwe hoofdstukken opent in het toetredingsoverleg met zijn land. Doet de EU dit niet, dan valt er niets meer te bespreken en zegt Turkije ,,tabee''.

17 April 13:19 0

'Geen vervroegde verkiezingen Turkije'

13:19 0

Volgens de Turkse vicepremier Mehmet Simsek komen er geen vervroegde presidentsverkiezingen in zijn land. De verkiezingen staan gepland voor 2019. Dat zei Simsek maandag naar aanleiding van het Turkse referendum zondag, waarin ruim 51 procent van de Turken stemde voor ruimere bevoegdheden van de Turkse president Erdogan ten koste van het Turkse parlement. ,,Zondag heeft president Erdogan gezegd dat de verkiezingen gepland zijn voor november 2019. Het is duidelijk, we hebben werk te doen,'' aldus Simsek. De vicepremier zei te hopen dat de betrekkingen tussen Turkije en de Europese Unie verbeteren als in dit najaar de belangrijkste verkiezingen in Frankrijk en Duitsland achter de rug zijn.

16 April 16:47 0

Erdogan brengt stem uit

16:47 0

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft zondag zijn stem uitgebracht in zijn woonplaats Istanbul. Turkije stemt zondag in een referendum over een grondwetswijziging die de president tot een machtig regeringsleider en wetgever maakt.

15 April 11:01 6

Turkije wil relatie met EU bekijken

11:01 6

De Turkse president Tayyip Erdoğan wil na het referendum over de grondwetswijziging zijn ambtenaren de relatie tussen Turkije en Europa laten bekijken. Hij vindt dat Turkije te lang moet wachten op de gewenste toetreding tot de Europese Unie.

22 March 20:18 17

NOS: "Erdogan dreigt met geweld". Waar dan? Help vinden

20:18 17

"Erdogan dreigt met geweld tegen Europeanen." Dat laat NOS zojuist op haar Facebookpagina weten. Erdogan zou zijn bedreiging in dit filmpje hebben geuit.

17 March 20:13 28

Erdogan wil meer kinderen bij Europese Turken

20:13 28

De Turkse president Erdogan heeft zijn in Europa levende landgenoten opgeroepen meer kinderen te nemen om zo de invloed te vergroten. ,,Neem niet drie, maar vijf kinderen'', zei hij tijdens een campagnebijeenkomst in Eskisehir in het westen van Turkije.

14 March 22:51 0

Rutte: ik heb geen enkele behoefte om Erdogan nu te bellen

22:51 0

De diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije lopen steeds hoger op. Het is echter nog geen aanleiding voor premier Mark Rutte om nu persoonlijk contact te zoeken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. ,,De man wordt hysterischer per uur en ik heb geen enkele behoefte om deze man nu te bellen. Ik heb maar een behoefte en dat is hem te vertellen dat hij zijn toon moet matigen.''

13 March 20:26 1

Turkije wil naar Europees mensenrechtenhof

20:26 1

De Turkse president Erdogan heeft maandag gezegd dat hij over het geschil met Nederland naar het Europese Hof voor de Mensenrechten wil stappen. Hij zei dat Nederland rekenschap zal moeten afleggen en dat Turkije alle mogelijke diplomatieke sancties zal aanwenden om Nederland van repliek te dienen.

22 February 20:14 2

Erdogan spreekt in Duitsland over referendum

20:14 2

De Turkse president Erdogan brengt volgende maand een bezoek aan Duitsland in verband met het referendum dat in april in Turkije wordt gehouden over de veranderingen van de grondwet en de overstap naar een presidentieel systeem. Volgens Duitse media zal hij na een officieel bezoek aan Straatsburg in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen een tussenstop maken om Turken toe te spreken.

18 January 17:41 0

Koning Marokko door Erdogan uitgenodigd voor officieel bezoek

17:41 0

Ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe Marokkaanse ambassadeur aan Turkse president Recep Tayyip Erdogan, stuurde Erdogan een uitnodiging aan Koning Mohammed VI om een officieel bezoek aan Turkije te brengen.

13 January 19:10 0

Turkije: uiteindelijk moet Assad weg

19:10 0

Turkije blijft van mening dat een verenigd en vredig Syrië onmogelijk is met Bashar al-Assad als president, maar het wil afwachten wat er uit het geplande vredesoverleg in de Kazachse hoofdstad Astana naar voren komt. Dat heeft de woordvoerder van president Erdogan vrijdag gezegd.

13 January 14:36 0

Erdogan: Turkse troepen blijven in Cyprus

14:36 0

De Turkse president Erdogan heeft vrijdag beklemtoond dat Turkse troepen op het eiland Cyprus blijven. De uitspraak werpt een schaduw over het huidige overleg tussen de twee partijen op het verscheurde eiland. Dat moet Cyprus na meer dan veertig jaar herenigen.

21 December 22:48 1

Erdogan: moordenaar was lid Gülen-beweging

22:48 1

Het staat voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan buiten kijf dat de moordenaar van de Russische ambassadeur lid was van de Gülen-beweging, die volgens het staatshoofd ook achter de couppoging afgelopen zomer in Turkije zat. Erdogan zei dat dit onder meer blijkt uit de plek waar de verdachte onderwijs heeft gekregen en uit de relaties die hij onderhield.

1 December 16:39 4

DENK: verbied buitenlands geld in politiek

16:39 4

Een verbod op buitenlandse financiering voor politieke partijen.

20 November 15:24 0

Erdogan: Turkije kan prima lid worden van Shanghai Vijf, met Moskou en Peking als alternatief EU

15:24 0

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de blik op het oosten gericht nu toetreding tot de EU verder weg lijkt dan ooit. Hij noemde Rusland en China in de zondageditie van de krant Hürriyet een alleszins redelijk alternatief.

15 November 16:21 13

Erdogan helpt Turkse acteur met huwelijksaanzoek aan ex-Miss Marokko

16:21 13

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gisteren geholpen bij het huwelijksaanzoek van de Turkse acteur Murat Yıldırım aan de voormalige Miss Marokko Iman El-Bani.

14 October 19:22 0

Hoger beroep Erdogan over komiek afgewezen

19:22 0

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vergeefs beroep aangetekend tegen het besluit van het Openbaar Ministerie in Mainz de tv-komiek Jan Böhmermann niet te vervolgen wegens belediging van een buitenlands staatshoofd. De procureur-generaal van Rijnland-Palts, waar de zendgemachtigde ZDF is gevestigd, vond het bezwaar dat Erdogan via zijn Duitse advocaat tegen de beslissing maakte ongegrond.

10 October 17:03 0

Opmerkelijk bezoek van Poetin aan Turkije

17:03 0

De Russische president Poetin is maandag in Istanbulaangekomen. Zijn bezoek geldt officieel het wereldenergiecongres, waar hij een toespraak zal houden. Het gesprek met zijn Turkse ambtgenoot Erdogan is echter veel belangrijker.

4 October 17:24 4

Duitse justitie vervolgt Jan Böhmermann niet

17:24 4

Het Openbaar Ministerie in Duitsland vervolgt de komiek, presentator en schrijver Jan Böhmermann niet wegens belediging van een buitenlands staatshoofd. De Turkse regering had aangedrongen op vervolging van de 35-jarige komiek omdat hij president Erdogan zou hebben beledigd.

31 August 11:25 3

Turkije waarschuwt Marokko voor Gülen

11:25 3

Vorige week reisde een Turkse delegatie af naar Marokko om de Marokkaanse autoriteiten te waarschuwen voor het gevaar van de beweging van Fethullah Gülen.

8 August 15:56 19

Miljoenen Turken straat op tegen coup, Nederlandse media melden 'honderdduizenden'

15:56 19

Miljoenen Turken hebben zich zondagmiddag op verzoek van president Recep Tayyip Erdogan in Istanbul verzameld om hun verontwaardiging over de couppoging te onderstrepen.

22 July 21:05 11

Extra controle Turkse burgers bij vertrek

21:05 11

- De regering-Erdogan heeft de controle van Turkse burgers die naar het buitenland willen vrijdag verscherpt. De reizigers moeten op de internationale vliegvelden niet alleen hun paspoort laten zien maar ook kunnen aantonen wat ze beroepsmatig doen.

21 July 14:10 10

Duitsland wil snel einde noodtoestand Turkije

14:10 10

De Turkse regering moet er wat Duitsland betreft alles aan doen om de woensdag afgekondigde noodtoestand zo kort mogelijk te laten duren. Minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier maant Turkije tot proportionaliteit en het respecteren van de rechtsstaat. Hij waarschuwt dat verscheuring en verzwakking van Turkije op de loer liggen.

© Turkije.net 2013