Tag: erdogan

12 October 08:42 0

Erdogan voert twist met VS verder op

08:42 0

De Turkse president Erdogan heeft de ruzie met de VS verder opgevoerd. Tijdens een bezoek aan Belgrado gaf hij de scheidend Amerikaans ambassadeur in Ankara de schuld van de diplomatieke crisis tussen de twee landen. Hij zei John Bass niet langer als de gezant van Washington te beschouwen.

21 September 20:27 0

Turkije wil meer EU-geld voor vluchtelingen

20:27 0

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt dat de internationale gemeenschap een grotere financiële bijdrage moet leveren aan de opvang van Syrische vluchtelingen in zijn land.

4 August 07:46 0

Prachtgoal Dirar voor Fenerbahce zorgt voor klappende Erdogan (video)

07:46 0

Prachtgoal Dirar voor Fenerbahce zorgt voor klappende Erdogan

18 July 12:10 0

Turkse president naar ruziënde Arabische staten

12:10 0

De Turkse president Erdogan bezoekt komende week enkele Arabische staten die met elkaar overhoop liggen. Hij gaat naar Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar.

16 July 16:35 0

Erdogan blijft bij keiharde aanpak

16:35 0

De Turkse president Erdogan blijft onverminderd hard optreden tegen de plegers van de mislukte staatsgreep van vorig jaar. ,,De ellendige coupplegers en iedereen die tegen ons heeft gestookt, zullen van u af aan geen rust meer vinden'', zei hij in een nachtelijke toespraak tot het parlement in Ankara. Als de volksvertegenwoordiging besluit de doodstraf weer in te voeren, zet hij daar onmiddellijk zijn handtekening onder, zei hij ook.

9 July 18:26 0

Protestmars Turkije eindigt met massabetoging

18:26 0

Een protestmars tegen het beleid van president Erdogan van Ankara naar Istanbul eindigt zondagmiddag met een massabetoging. De grootste oppositiepartij van Turkije, de CHP, is op 15 juni begonnen met een mars die bedoeld is als protest tegen de islamitische-conservatieve regering. Gaandeweg sloten duizenden mensen zich aan bij de mars.

29 June 19:51 0

Duitsland verbiedt toespraak Erdogan rond G20

19:51 0

De Turkse president Erdogan mag komende maand geen toespraak houden voor Turkse Duitsers in de marge van de topconferentie van de G20 in Hamburg. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel zei dit donderdag op bezoek in Rusland. Erdogan komt in juli naar de top van de G20 in Hamburg en wil in de marge zijn aanhang in Duitsland op een toespraak 'trakteren'.

23 June 20:42 5

Turkije wil Darwin uit schoolboeken schrappen

20:42 5

Plannen van de Turkse regering om de evolutieleer van Darwin niet langer te onderwijzen, stuiten in het land op grote weerstand. De CHP, de grootste oppositiepartij, verwijt de AKP van president Recep Tayyip Erdogan het onderwijs in het land op islamitische leest te willen schoeien.

31 May 09:36 0

'Duitsland verhinderde NAVO-top in Turkije'

09:36 0

Duitsland heeft samen met onder meer Nederland een plan getorpedeerd om een topconferentie van de NAVO in Istanbul te houden. Dit melde de krant Die Welt woensdag. De Turkse president Erdogan heeft het westerse bondgenootschap vorig jaar op de top in Warschau uitgenodigd om naar Turkije te komen.

21 May 09:43 0

Erdogan keert terug als chef AK-partij

09:43 0

De Turkse president Erdogan breidt zondag naar verwachting zijn macht uit als hij tijdens het congres van zijn AK-partij in Ankara wordt herkozen tot partijleider. Hij moest die functie in 2014 neerleggen toen hij werd gekozen tot president.

9 May 07:45 0

Erdogan feliciteert Macron

07:45 0

Macron is maandag ook gebeld door de Turkse president Erdogan. Macron won zondag met twee derde van de uitgebrachte stemmen de presidentsverkiezingen.

2 May 17:59 0

Erdogan wil nieuwe hoofdstukken in overleg EU

17:59 0

De Turkse president Erdogan staat erop dat de Europese Unie nieuwe hoofdstukken opent in het toetredingsoverleg met zijn land. Doet de EU dit niet, dan valt er niets meer te bespreken en zegt Turkije ,,tabee''.

17 April 13:19 0

'Geen vervroegde verkiezingen Turkije'

13:19 0

Volgens de Turkse vicepremier Mehmet Simsek komen er geen vervroegde presidentsverkiezingen in zijn land. De verkiezingen staan gepland voor 2019. Dat zei Simsek maandag naar aanleiding van het Turkse referendum zondag, waarin ruim 51 procent van de Turken stemde voor ruimere bevoegdheden van de Turkse president Erdogan ten koste van het Turkse parlement. ,,Zondag heeft president Erdogan gezegd dat de verkiezingen gepland zijn voor november 2019. Het is duidelijk, we hebben werk te doen,'' aldus Simsek. De vicepremier zei te hopen dat de betrekkingen tussen Turkije en de Europese Unie verbeteren als in dit najaar de belangrijkste verkiezingen in Frankrijk en Duitsland achter de rug zijn.

16 April 16:47 0

Erdogan brengt stem uit

16:47 0

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft zondag zijn stem uitgebracht in zijn woonplaats Istanbul. Turkije stemt zondag in een referendum over een grondwetswijziging die de president tot een machtig regeringsleider en wetgever maakt.

15 April 11:01 6

Turkije wil relatie met EU bekijken

11:01 6

De Turkse president Tayyip Erdoğan wil na het referendum over de grondwetswijziging zijn ambtenaren de relatie tussen Turkije en Europa laten bekijken. Hij vindt dat Turkije te lang moet wachten op de gewenste toetreding tot de Europese Unie.

22 March 20:18 17

NOS: "Erdogan dreigt met geweld". Waar dan? Help vinden

20:18 17

"Erdogan dreigt met geweld tegen Europeanen." Dat laat NOS zojuist op haar Facebookpagina weten. Erdogan zou zijn bedreiging in dit filmpje hebben geuit.

17 March 20:13 28

Erdogan wil meer kinderen bij Europese Turken

20:13 28

De Turkse president Erdogan heeft zijn in Europa levende landgenoten opgeroepen meer kinderen te nemen om zo de invloed te vergroten. ,,Neem niet drie, maar vijf kinderen'', zei hij tijdens een campagnebijeenkomst in Eskisehir in het westen van Turkije.

14 March 22:51 0

Rutte: ik heb geen enkele behoefte om Erdogan nu te bellen

22:51 0

De diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije lopen steeds hoger op. Het is echter nog geen aanleiding voor premier Mark Rutte om nu persoonlijk contact te zoeken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. ,,De man wordt hysterischer per uur en ik heb geen enkele behoefte om deze man nu te bellen. Ik heb maar een behoefte en dat is hem te vertellen dat hij zijn toon moet matigen.''

13 March 20:26 1

Turkije wil naar Europees mensenrechtenhof

20:26 1

De Turkse president Erdogan heeft maandag gezegd dat hij over het geschil met Nederland naar het Europese Hof voor de Mensenrechten wil stappen. Hij zei dat Nederland rekenschap zal moeten afleggen en dat Turkije alle mogelijke diplomatieke sancties zal aanwenden om Nederland van repliek te dienen.

22 February 20:14 2

Erdogan spreekt in Duitsland over referendum

20:14 2

De Turkse president Erdogan brengt volgende maand een bezoek aan Duitsland in verband met het referendum dat in april in Turkije wordt gehouden over de veranderingen van de grondwet en de overstap naar een presidentieel systeem. Volgens Duitse media zal hij na een officieel bezoek aan Straatsburg in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen een tussenstop maken om Turken toe te spreken.

18 January 17:41 0

Koning Marokko door Erdogan uitgenodigd voor officieel bezoek

17:41 0

Ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe Marokkaanse ambassadeur aan Turkse president Recep Tayyip Erdogan, stuurde Erdogan een uitnodiging aan Koning Mohammed VI om een officieel bezoek aan Turkije te brengen.

13 January 19:10 0

Turkije: uiteindelijk moet Assad weg

19:10 0

Turkije blijft van mening dat een verenigd en vredig Syrië onmogelijk is met Bashar al-Assad als president, maar het wil afwachten wat er uit het geplande vredesoverleg in de Kazachse hoofdstad Astana naar voren komt. Dat heeft de woordvoerder van president Erdogan vrijdag gezegd.

13 January 14:36 0

Erdogan: Turkse troepen blijven in Cyprus

14:36 0

De Turkse president Erdogan heeft vrijdag beklemtoond dat Turkse troepen op het eiland Cyprus blijven. De uitspraak werpt een schaduw over het huidige overleg tussen de twee partijen op het verscheurde eiland. Dat moet Cyprus na meer dan veertig jaar herenigen.

21 December 22:48 1

Erdogan: moordenaar was lid Gülen-beweging

22:48 1

Het staat voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan buiten kijf dat de moordenaar van de Russische ambassadeur lid was van de Gülen-beweging, die volgens het staatshoofd ook achter de couppoging afgelopen zomer in Turkije zat. Erdogan zei dat dit onder meer blijkt uit de plek waar de verdachte onderwijs heeft gekregen en uit de relaties die hij onderhield.

1 December 16:39 4

DENK: verbied buitenlands geld in politiek

16:39 4

Een verbod op buitenlandse financiering voor politieke partijen.

© Turkije.net 2013