• Onderzoek naar autochtonen als minderheid

  • Wilders: aangifte tegen activiste

  • Ratelband krijgt uitnodiging van Erdogan

28 March 17:37 2

Onderzoek naar autochtonen als minderheid

17:37 2

Wat gebeurt er als oorspronkelijke inwoners zelf een minderheid worden in hun wijken en steden? Onderzoeker Maurice Crul van de Vrije Universiteit in Amsterdam gaat de komende vijf jaar onderzoek doen naar de manier waarop de integratie verloopt voor deze 'vergeten groep'.

28 March 15:37 2

Wilders: aangifte tegen activiste

15:37 2

Geert Wilders zegt dat hij deze week aangifte gaat doen tegen een linkse activiste die zich op Twitter over de PVV-leider had uitgelaten.

28 March 12:54 2

Ratelband krijgt uitnodiging van Erdogan

12:54 2

Emile Ratelband gaat komende week naar Turkije. De positiviteitsgoeroe is voor 'een klus' gevraagd door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. "Dus ik ben even een dag of vier, vijf weg", zo zegt hij tegen Shownieuws.

25 March 12:19 0

Pand Rotterdam nu beplakt met Turkse vlaggen

12:19 0

De winkel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid, die vorig weekend was beplakt met posters met de beeltenis van Turkse president Erdogan, is zaterdag opnieuw beplakt. Dit keer met Turkse vlaggen en het Turkse woord 'evet', wat 'ja' betekent.

meer nieuws
27 March 21:47 1

PKK-aanhangers roepen op om Erdoğan te vermoorden

21:47 1

Turkije heeft zaterdag sympathisanten van de terreurbeweging PKK bij Zwitserland geprotesteerd tegen een poster die werd meegedragen in een demonstratie voor een 'nee'-stem in het komende Turkse grondwetsreferendum. Op de poster stond een portret van de Turkse president Erdogan met een pistool tegen zijn hoofd en een oproep hem te vermoorden.

19 March 09:20 3

Turkish Airlines zet levensverhaal Marokkaanse Mohammed Mrabet in (video)

09:20 3

Om de Turkish Airlines vluchten tussen Turkije en Marokko te promoten bracht de luchtvaartmaatschappij een prachtige video uit waarin de geschiedenis van de Marokkaanse Mohammed Mrabet wordt verteld.

15 March 13:46 0

Nederland zal Turkije geen excuses maken aan Turkije

13:46 0

Nederland zal Turkije geen excuses maken voor het optreden zaterdag in Rotterdam rond de komst van de Turkse minister van familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya. ,,Het optreden van zaterdag was ferm en met respect'', liet een woordvoerder van premier Mark Rutte woensdag weten.

14 March 13:53 1

Turkije klaagt Nederland niet alleen bij mensenrechtenhof aan

13:53 1

Turkije gaat bij de Verenigde Naties, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa en de Raad van Europa klagen over de schending van het Verdrag van Wenen (1961) door Nederland. Dit meldde dinsdag de krant Hürriyet. Maandag liet de Turkse regering weten over Nederland te gaan klagen bij het Europese mensenrechtenhof.

meer turkije
powervrouw-alicia-vikander-is-de-nieuwe-lara-croft
  • Powervrouw: Alicia Vikander is de nieuwe Lara Croft!

  • Luiers en namenstress: De 1e week van papa Liam Payne

  • Filmfreaks opgelet: De beste superheldenfilms van 2017!

1 February 12:19 8

Turkse bokser Adem Kilicc gebruikte steroïde Olympische Spelen

12:19 8

Het internationaal olympische comité (IOC) heeft opnieuw drie sporters na hertesten van urinestalen van de Olympische Spelen van 2012 in Londen betrapt op doping. In een geval gaat het om een medaillewinnares. De Russische atlete Antonina Krivosjapka werd positief bevonden op de verboden anabole steroïde turinabol.

26 January 18:54 0

Boussatta: 'Het kan nog een mooi sprookje gaan worden voor Marokko' (video)

18:54 0

De oud-international te gast bij FOX Sports.

30 December 19:48 4

Turkije blijft bouwen van moderne stadions: Çotanak Arena

19:48 4

De bouw van de Çotanak Arena hypermoderne stadion in Giresun is begonnen.

meer sport
16 March 12:02 0

Gürkan Küçüksentürk denkt niet in hokjes

12:02 0

Acteur Gürkan Küçüksentürk werkte bij verschillende grote theatergroepen en was te zien in Onderweg naar morgen en Het schnitzelparadijs. Maar een musical stond nog niet op het cv van de 37-jarige alleskunner. “Ik ben behoorlijk muzikaal en kan prima toon houden”, lacht hij. “Maar het is voor mij wel een geheel nieuwe tak van sport in het acteerwereldje.”

27 February 13:34 0

Rechtszaak Patricia Paay van start

13:34 0

In Haarlem dient maandagochtend de rechtszaak tussen Patricia Paay en haar voormalige zakenpartner Maarten Oostvogel. Op verzoek van de voormalige zangeres vindt de zaak achter gesloten deuren plaats.

19 February 15:22 2

Recep Ivedik 5 blijkt Nederlandse bioscoophit

15:22 2

Turkse komedie Recep Ivedik 5 is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. De film, die donderdag zonder grote campagne of recensies in de theaters is gelanceerd, is na Hollywood-blockbusters John Wick 2 en Fifty Shades Darker de best bezochte bioscoopfilm op dit moment.

meer lifestyle
Wortelsalade ( Yogurtlu havuç salatasi)
© Turkije.net 2013