Turkije

27 March 21:47 1

PKK-aanhangers roepen op om Erdoğan te vermoorden

21:47 1

Turkije heeft zaterdag sympathisanten van de terreurbeweging PKK bij Zwitserland geprotesteerd tegen een poster die werd meegedragen in een demonstratie voor een 'nee'-stem in het komende Turkse grondwetsreferendum. Op de poster stond een portret van de Turkse president Erdogan met een pistool tegen zijn hoofd en een oproep hem te vermoorden.

19 March 09:20 3

Turkish Airlines zet levensverhaal Marokkaanse Mohammed Mrabet in (video)

09:20 3

Om de Turkish Airlines vluchten tussen Turkije en Marokko te promoten bracht de luchtvaartmaatschappij een prachtige video uit waarin de geschiedenis van de Marokkaanse Mohammed Mrabet wordt verteld.

15 March 13:46 0

Nederland zal Turkije geen excuses maken aan Turkije

13:46 0

Nederland zal Turkije geen excuses maken voor het optreden zaterdag in Rotterdam rond de komst van de Turkse minister van familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya. ,,Het optreden van zaterdag was ferm en met respect'', liet een woordvoerder van premier Mark Rutte woensdag weten.

14 March 13:53 1

Turkije klaagt Nederland niet alleen bij mensenrechtenhof aan

13:53 1

Turkije gaat bij de Verenigde Naties, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa en de Raad van Europa klagen over de schending van het Verdrag van Wenen (1961) door Nederland. Dit meldde dinsdag de krant Hürriyet. Maandag liet de Turkse regering weten over Nederland te gaan klagen bij het Europese mensenrechtenhof.

14 March 11:52 0

'Situatie Nederland-Turkije onacceptabel'

11:52 0

,,De negatieve politieke ontwikkelingen van de afgelopen dagen tussen Nederland en Turkije zijn volstrekt onacceptabel.'' Dat schrijft de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (HTIB) dinsdag in een verklaring. De organisatie geeft de ,,populistische politici'' de schuld en roept de Nederlandse politiek dan ook op te stoppen met populisme.

13 March 16:42 0

Raad Rotterdam debatteert over Turkse consul

16:42 0

De Rotterdamse gemeenteraad debatteert donderdag over de demonstratie bij het Turkse consulaat en de rol daarin van de Turkse consul-generaal in Rotterdam, Sadin Ayyildiz.

11 March 16:40 13

Asscher: Nederland laat zich niet chanteren door Turkije

16:40 13

Nederland laat zich niet chanteren door Turkije in de rel over het geplande bezoek van een Turkse minister aan Nederland. Dat heeft vicepremier Lodewijk Asscher zaterdag gezegd.

11 March 11:47 22

Turkse minister dreigt Nederland met sancties

11:47 22

Turkije dreigt met zware politieke en economische sancties als Nederland verhindert dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, zaterdag een bezoek kan brengen aan Rotterdam. Çavusoglu herhaalde zaterdag dat hij daar een Turkse campagnebijeenkomst wil bezoeken.

9 March 22:05 1

Duitsland krijgt lijst 30 Turkse optredens

22:05 1

Turkije is niet van plan de campagne voor het referendum in Turkije op Duitse bodem te staken. Sterker: de Duitse minister van Buitenlandse Zaken blijkt woensdag van zijn Turkse ambtgenoot een lijst te hebben gekregen met dertig voorgenomen bijeenkomsten in Duitsland van Turkse politici.

8 March 08:42 0

Alles klaar voor rede Turkse minister

08:42 0

Het consulaat-generaal van Turkije in Hamburg heeft alles in gereedheid gebracht voor de toespraak die de Turkse minister van Buitenlandse Zaken daar dinsdagavond gaat houden. Mevlüt Cavusoglu zal waarschijnlijk vanaf het balkon van de diplomatieke post Turken toespreken over het referendum dat in Turkije wordt gehouden over verandering van de grondwet.

5 March 19:29 0

Minister: risico op rel met Turkije

19:29 0

De Nederlandse kritiek op een geplande campagne van Turkse ministers in Nederland is desnoods een diplomatieke rel waard.

3 March 18:50 0

Ministers Turkije en Duitsland gaan praten

18:50 0

De ministers van Buitenlandse Zaken van Turkije en Duitsland ontmoeten elkaar op 8 maart om te praten over de oplopende spanningen tussen de twee landen. De verhoudingen verslechterden donderdag toen bekend werd dat optredens van twee Turkse ministers in Duitsland door lokale overheden werden tegengehouden.

2 March 16:48 0

Duitse stad schrapt optreden Turkse minister

16:48 0

De Duitse gemeente Gaggenau heeft een optreden van de Turkse minister van Justitie donderdagavond verboden. Dat meldden Duitse media. Bekir Bozdag zou in een feestzaal landgenoten toespreken over het komende referendum in Turkije over de overstap naar een presidentieel systeem en veranderingen van de grondwet.

26 February 12:19 0

Erdogan: internationale media die terroristen afschilderen als helden, onderdeel van duister plan tegen Turkije

12:19 0

De internationale media die de verantwoordelijke terroristen voor de mislukte staatsgreep in Turkije afschilderen als helden, maken deel uit van een "duister plan" tegen Turkije. Deze media negeren de slachtoffers die deze terroristen hebben gemaakt. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zaterdag bij de opening van de vierde Internationale Boeken Beurs in Istanbul, waarvan het thema dit jaar de verslagen staatsgreep is.

22 February 13:49 1

Turkije wil dat EU werkt aan visumvrij reizen

13:49 1

Turkije verwacht van de Europese Unie dat er stappen worden gezet om Turken de mogelijkheid te geven zonder visum naar Europa te reizen. Dat heeft de woordvoerder van president Recep Tayyip Erdogan woensdag gezegd.

21 February 19:37 23

Fractieleider Turks parlement uitgezet

19:37 23

Een van de twee leiders van de derde partij van Turkije, Figen Yüksekdag van de HDP (Democratische Volkspartij), is officieel uit het parlement gezet. Dinsdag werd bekendgemaakt dat een rechter in hoger beroep haar veroordeling wegens het aanwakkeren van geweld en wegens steun aan een terroristische organisatie heeft gehandhaafd en daarmee vervalt haar lidmaatschap van de volksvertegenwoordiging.

15 February 17:34 6

Turkije telt ruim 3,5 miljoen vluchtelingen

17:34 6

In Turkije leven inmiddels meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu zei woensdag dat zijn land tot dusver 3.551.078 mensen heeft opgenomen. Dat is meer dan drie keer zo veel als alle landen van de Europese Unie bij elkaar. De meesten, 2,9 miljoen mensen, zijn vluchtelingen uit Syrië. Ook zijn er veel vluchtelingen uit Irak de grens naar Turkije overgestoken.

10 February 16:57 1

Komiek mag delen van zeer beledigend Erdogan gedicht niet voorlezen

16:57 1

De Duitse tv-komiek Jan Böhmermann (35) mag bepaalde delen uit zijn zeer beledigend gedicht over de Turkse president Tayyip Erdogan niet meer voordragen. Dat heeft een rechtbank in Hamburg bepaald in een civiele zaak die door het Turkse staatshoofd was aangespannen.

2 February 15:02 3

Grieks-Turkse spanningen lopen verder op

15:02 3

De spanning tussen Griekenland en Turkije, onder meer als gevolg van de weigering van Athene om acht Turkenuit te leveren, is donderdag verder opgelopen. De Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Kotzias waarschuwde dat zijn land ,,helemaal geen spanningen wil, maar niet zal toegeven aan druk'' van Turkije.

27 January 21:44 0

Lindsay Lohan ontmoet Turkse president Erdogan

21:44 0

In Turkije trof Lindsay ook de Turkse president Erdogan. Hij haalde Bana en haar moeder vorige maand uit Oost-Aleppo. Nadat het meisje via Twitter om Erdogans hulp had gevraagd, stuurde hij een helikopter naar Syrië om Bana en haar moeder op te halen.

26 January 09:22 0

Turkse muzikant Mehmet Asar beweert vader Adele te zijn

09:22 0

Een zanger uit Turkije meent dat hij de biologische vader is van Adele. Volgens The Sun wil Mehmet Asar zijn bewering met een DNA-test bewijzen.

21 January 18:56 0

Turkse parlement akkoord voor grondwetswijziging

18:56 0

Turkse parlement heeft zaterdag ingestemd met de grondwetswijziging die het land een presidentieel systeem zal geven. Het voorstel moet nu door de bevolking worden goedgekeurd in een referendum, waarschijnlijk in april

18 January 17:41 0

Koning Marokko door Erdogan uitgenodigd voor officieel bezoek

17:41 0

Ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe Marokkaanse ambassadeur aan Turkse president Recep Tayyip Erdogan, stuurde Erdogan een uitnodiging aan Koning Mohammed VI om een officieel bezoek aan Turkije te brengen.

15 January 14:52 0

'Zijderoute in ere hersteld'

14:52 0

China is erg geïnteresseerd in vrachtvervoer over het spoor en heeft eerder al vrachttreinen voor transport naar Europa gelanceerd zoals die van Chengdu naar Rotterdam. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden voor een nieuwe spoorwegroute via Iran en Turkije.

13 January 19:10 0

Turkije: uiteindelijk moet Assad weg

19:10 0

Turkije blijft van mening dat een verenigd en vredig Syrië onmogelijk is met Bashar al-Assad als president, maar het wil afwachten wat er uit het geplande vredesoverleg in de Kazachse hoofdstad Astana naar voren komt. Dat heeft de woordvoerder van president Erdogan vrijdag gezegd.

© Turkije.net 2013