Tag: turkse

14 September 15:17 0

Turkse politie gebruikt traangas bij lerarenrechtszaak

15:17 0

De Turkse politie heeft donderdag met traangas demonstranten uiteen gejaagd bij een rechtbank in Ankara. Daar was de eerste zitting van de zaak tegen twee leraren die in hongerstaking waren gegaan om hun baan terug te krijgen.

8 September 23:32 0

VS vervolgen Turkse oud-minister Çağlayan

23:32 0

Amerikaanse aanklagers hebben een voormalige Turkse minister van Economische Zaken in staat van beschuldiging gesteld. Zafer Çağlayan zou betrokken zijn geweest bij het omzeilen van de Amerikaanse sancties tegen Iran.

1 September 10:33 0

Erdogan woest om vervolging beveiligers in VS

10:33 0

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft boos uitgehaald naar de Amerikaanse autoriteiten. Hij noemde het een ,,schandaal'' dat Turkse beveiligers worden vervolgd voor een knokpartij in mei, toen ze tijdens een bezoek van de Turkse leider aan Washington op de vuist gingen met betogers.

31 August 11:30 0

In Turkije is een mediaverbod ingesteld rond moord op Vatan Şaşmaz

11:30 0

Gisteren nacht heeft een Turkse rechter op verzoek van de openbaar aanklager een mediaverbod ingesteld rondom de moord op de bekende presentator en acteur Vatan Şaşmaz en de zelfmoord van Filiz Aker.

19 August 08:41 0

Erdogan geeft Duitse Turken stemadvies

08:41 0

De Turkse president Recep Tayip Erdogan heeft de ongeveer 3 miljoen stemgerechtigde Turken die in Duitsland wonen opgeroepen om niet op de CDU, de partij van bondskanselier Merkel en nog enkele andere partijen te stemmen. De Duitsers gaan op op 24 september naar de stembus om een nieuwe Bondsdag te kiezen.

16 August 14:19 0

Turkse autoriteiten zwijgen over Hoffmann

14:19 0

Turkse autoriteiten in Silifke zwijgen in alle talen over de identiteit van de gevonden persoon van wie wordt vermoed dat het om de 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen gaat. Turkse politiemensen ter plaatse en Turkse media meldden dat het om de vermiste Nederlander gaat, het Nederlandse zoekhondenteam Signi heeft daarvan een bevestiging gekregen, maar de Turkse politie en justitie houden de kaken stijf op elkaar.

13 August 20:51 0

Zoektocht vermiste Joey mogelijk uitgesteld

20:51 0

Het is nog onduidelijk of het team van de Nederlandse zoekhondenstichting Signi maandag in het gebied in Turkije kan gaan zoeken waar Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen sinds 8 juli wordt vermist. De Turkse politie wil met een team van specialisten maandag eerst zelf nog een heuvelachtig terrein naspeuren waar nog niet eerder is gezocht naar de vermiste Nederlander, zo hebben de Turkse autoriteiten zondag aan de Nederlanders laten weten.

8 August 10:46 0

Opnieuw aardbeving bij Bodrum

10:46 0

De Turkse badplaats Bodrum is dinsdag opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. De beving had een kracht van 5.3. Niet bekend is of er slachtoffers of schade zijn.

8 August 07:29 1

'Turkse politie moet elders zoeken naar Joey'

07:29 1

Hij is de man die begin juli de politie in de Turkse badplaats Silifke alarmeerde toen hij op archeologisch beschermd terrein allerlei machines en bouwmaterialen aantrof, grenzend aan zijn land. Daar kampeerde het echtpaar Björn en Derya Breukers uit Haaksbergen, dat daar met behulp van hun plaatsgenoot Hoffmann een huis wilde gaan bouwen.

1 August 15:25 0

2 Turkse militairen gedood bij bij aanval PKK

15:25 0

Twee Turkse militairen zijn omgekomen nadat hun rijdende auto door een geïmproviseerde bom werd geraakt. Terreur organisatie PKK zouden volgens bronnen van Reuters achter deze aanslag in de zuid-oostelijke provincie Diyarbakir zitten.

31 July 14:37 0

Nederlanders nog zoek in Turkije

14:37 0

De politie is nog steeds op zoek naar (contact met) de drie in Turkije vermiste inwoners van Haaksbergen. Ondanks het feit dat familie zaterdag een 'teken van leven' kreeg van de vermiste vrouw, Sabahat Derya Un, heeft de politie zondag aan het eind van de dag nog steeds zelf geen contact gehad met de drie.

31 July 09:30 0

Nederlander vast wegens beledigen Erdogan

09:30 0

Een Nederlands-Turkse man is in Turkije gearresteerd op verdenking van belediging van president Recep Tayyip Erdogan. Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken maandag na berichtgeving in dagblad Trouw.

29 July 19:22 0

Zoektocht naar vermiste Nederlanders Turkije

19:22 0

De Nederlandse en Turkse politie zijn op zoek naar drie inwoners van Haaksbergen (Overijssel). Joey Hoffman (21) en het stel Bjorn Breukers (34) en Sabahat Derya Un (26) raakten eerder deze maand zoek in het land. De autoriteiten in de twee landen werken samen in deze zaak. Als er aanleiding is voor onderzoek in Nederland zal dat ook gebeuren.

26 July 07:32 0

EU pauzeert onderhandelingen over toetreding Turkije

07:32 0

Verder onderhandelen over een Turkse toetreding tot de EU is in de huidige situatie niet mogelijk. ,,We sluiten niets uit en we kijken vooruit. Maar we kunnen de zorgen in de lidstaten over Turkije sinds de mislukte staatsgreep een jaar geleden niet negeren,” zei EU-commissaris Johannes Hahn (Uitbreidingsonderhandelingen) dinsdag in Brussel.

23 July 19:09 0

Erdogan in Saudi-Arabië om te bemiddelen in Qatar-crisis

19:09 0

De Turkse president Erdogan is zondag begonnen aan zijn tweedaagse reis langs enkele Arabische landen die met elkaar overhoop liggen in de hoop vrede te stichten. Hij arriveerde zondagmiddag in Saudi-Arabië waar hij koning Salman ontmoette.

22 July 20:39 0

Marokkaans-Nederlandse 'Saïd C. mag straf in Nederland uitzitten'

20:39 0

De Marokkaans-Nederlandse activist Saïd C. mag een eventuele celstraf in Nederland uitzitten. Dat zegt de Marokkaanse ambassadeur in Nederland, Abdelouahab Bellouki, zaterdag in de Volkskrant.

21 July 07:24 3

Aardbeving treft Turkije en Griekenland

07:24 3

- Door een aardbeving tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Kos zijn donderdagnacht twee doden gevallen. Ook raakten zeker 120 mensen gewond, meldt burgemeester Giorgos Kyritsis van Kos. De twee doden vielen in een bar in de stad Kos waar het dak instortte. In de stad was veel uitgaanspubliek op de been.

20 July 19:57 1

Çavusoglu: Gabriel nog steeds mijn vriend

19:57 1

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu denkt dat het wel losloopt met de crisis tussen Ankara en Berlijn. Tijdens een bezoek aan het noorden van Cyprus zei hij donderdag nog altijd op goede voet te staan met zijn Duitse collega Sigmar Gabriel. ,,Ik noem hem nog steeds mijn vriend. Je kunt niet over alles dezelfde mening hebben, maar wat telt is dat je erover kunt praten.''

20 July 17:48 17

Ankara verwijt Berlijn inmenging

17:48 17

De Turkse regering heeft Berlijn donderdag boos laten weten dat het onacceptabel is dat Duitsland zich met de binnenlandse aangelegenheden van Turkije bemoeit. Dit is een reactie op de Duitse eis dat Turkije een Duitse mensenrechtenactivist vrijlaat, berichtten Duitse media.

18 July 12:10 0

Turkse president naar ruziënde Arabische staten

12:10 0

De Turkse president Erdogan bezoekt komende week enkele Arabische staten die met elkaar overhoop liggen. Hij gaat naar Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar.

17 July 19:29 4

Turkije beveelt aanhouding 127 mensen

19:29 4

De Turkse autoriteiten hebben de arrestatie van 127 mensen bevolen op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot staatsgreep een jaar geleden, meldde het Turkse staatspersbureau Anadolu maandag.

17 July 19:09 3

Turkije verlengt noodtoestand

19:09 3

Het Turkse parlement heeft de noodtoestand in het land maandag opnieuw met drie maanden verlengd. De noodsituatie werd een jaar geleden uitgeroepen na de mislukte staatsgreep in juli. Eerder op de dag werd bekend dat de Turkse autoriteiten de arrestatie hebben bevolen van 127 mensen, op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot de coup. Vooral zakenlieden en journalisten zijn opgepakt.

16 July 16:35 0

Erdogan blijft bij keiharde aanpak

16:35 0

De Turkse president Erdogan blijft onverminderd hard optreden tegen de plegers van de mislukte staatsgreep van vorig jaar. ,,De ellendige coupplegers en iedereen die tegen ons heeft gestookt, zullen van u af aan geen rust meer vinden'', zei hij in een nachtelijke toespraak tot het parlement in Ankara. Als de volksvertegenwoordiging besluit de doodstraf weer in te voeren, zet hij daar onmiddellijk zijn handtekening onder, zei hij ook.

13 July 17:02 0

Producent Erdogan-film gearresteerd

17:02 0

De Turkse politie heeft de producent van een film over president Erdogan opgepakt. Ali Avci en een andere persoon zijn in hechtenis genomen in het huis van de producent in Istanbul, meldde het Turkse persbureau DHA donderdag. Avci wordt beschuldigd van lidmaatschap van de Gülen-beweging.

12 July 15:08 2

Turkse politie doodt IS-militanten

15:08 2

De Turkse politie heeft vijf militanten van terreurbeweging Islamitische Staat gedood tijdens een inval van een huis in de stad Konya in Centraal-Turkije. Vier politieagenten raakten bij de actie lichtgewond, meldde persbureau Dogan woensdag.

© Turkije.net 2013