Tag: turkse

1 December 23:42 0

Turkse professor veroordeeld maar vrijgelaten

23:42 0

Een Turkse rechtbank heeft een professor, die in hongerstaking was gegaan om haar baan terug te krijgen, veroordeeld tot zes jaar en drie maanden gevangenisstraf, omdat ze lid zou zijn van de DHKP-C. Volgens Turkije is dat een terroristische organisatie.

17 November 15:47 0

Turken stoppen NAVO-oefening na blunder waarbij Atatürk en Erdogan werden uitgebeeld als vijand

15:47 0

De Turkse regering heeft na een uiterst pijnlijke blunder van Noorwegen veertig soldaten teruggehaald die bezig waren met een NAVO-oefening. Bij de oefening waren president Recep Tayyip Erdogan en grondlegger van de Turkse staat Mustafa Kemal Atatürk aangeduid als vijanden en doelen. De NAVO houdt momenteel een grote oefening in het Noorse Stavanger.

29 October 17:02 0

Turken pakken grote groep IS-terroristen op

17:02 0

De Turkse politie heeft in één klap in het hele land 143 vermoedelijke terroristen van Islamitische Staat opgepakt. Enkele van de verdachten hadden volgens de politie een aanslag voor zondag voorbereid, wanneer in Turkije de Dag van de Republiek wordt gevierd.

15 October 10:31 0

Turkije pakt opnieuw politiemensen op

10:31 0

De Turkse autoriteiten hebben zaterdag de arrestatie gelast van nog eens honderd voormalige politiemensen. Volgens het persbureau Anadolu hield dat opnieuw verband met de mislukte staatsgreep meer dan een jaar geleden. Van de nu gezochte functionarissen zijn er verspreid over het land al 63 opgepakt.

12 October 08:42 0

Erdogan voert twist met VS verder op

08:42 0

De Turkse president Erdogan heeft de ruzie met de VS verder opgevoerd. Tijdens een bezoek aan Belgrado gaf hij de scheidend Amerikaans ambassadeur in Ankara de schuld van de diplomatieke crisis tussen de twee landen. Hij zei John Bass niet langer als de gezant van Washington te beschouwen.

4 October 21:36 0

Levenslang voor moordcomplot tegen Erdogan

21:36 0

Een Turkse rechtbank in Mugla heeft meerdere militairen een levenslange celstraf opgelegd omdat zij van plan zouden zijn geweest president Erdogan te vermoorden. Ze wilden de president doden tijdens de coup, vorig jaar op 15 juli.

14 September 15:17 0

Turkse politie gebruikt traangas bij lerarenrechtszaak

15:17 0

De Turkse politie heeft donderdag met traangas demonstranten uiteen gejaagd bij een rechtbank in Ankara. Daar was de eerste zitting van de zaak tegen twee leraren die in hongerstaking waren gegaan om hun baan terug te krijgen.

8 September 23:32 0

VS vervolgen Turkse oud-minister Çağlayan

23:32 0

Amerikaanse aanklagers hebben een voormalige Turkse minister van Economische Zaken in staat van beschuldiging gesteld. Zafer Çağlayan zou betrokken zijn geweest bij het omzeilen van de Amerikaanse sancties tegen Iran.

1 September 10:33 0

Erdogan woest om vervolging beveiligers in VS

10:33 0

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft boos uitgehaald naar de Amerikaanse autoriteiten. Hij noemde het een ,,schandaal'' dat Turkse beveiligers worden vervolgd voor een knokpartij in mei, toen ze tijdens een bezoek van de Turkse leider aan Washington op de vuist gingen met betogers.

31 August 11:30 0

In Turkije is een mediaverbod ingesteld rond moord op Vatan Şaşmaz

11:30 0

Gisteren nacht heeft een Turkse rechter op verzoek van de openbaar aanklager een mediaverbod ingesteld rondom de moord op de bekende presentator en acteur Vatan Şaşmaz en de zelfmoord van Filiz Aker.

19 August 08:41 0

Erdogan geeft Duitse Turken stemadvies

08:41 0

De Turkse president Recep Tayip Erdogan heeft de ongeveer 3 miljoen stemgerechtigde Turken die in Duitsland wonen opgeroepen om niet op de CDU, de partij van bondskanselier Merkel en nog enkele andere partijen te stemmen. De Duitsers gaan op op 24 september naar de stembus om een nieuwe Bondsdag te kiezen.

16 August 14:19 0

Turkse autoriteiten zwijgen over Hoffmann

14:19 0

Turkse autoriteiten in Silifke zwijgen in alle talen over de identiteit van de gevonden persoon van wie wordt vermoed dat het om de 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen gaat. Turkse politiemensen ter plaatse en Turkse media meldden dat het om de vermiste Nederlander gaat, het Nederlandse zoekhondenteam Signi heeft daarvan een bevestiging gekregen, maar de Turkse politie en justitie houden de kaken stijf op elkaar.

13 August 20:51 0

Zoektocht vermiste Joey mogelijk uitgesteld

20:51 0

Het is nog onduidelijk of het team van de Nederlandse zoekhondenstichting Signi maandag in het gebied in Turkije kan gaan zoeken waar Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen sinds 8 juli wordt vermist. De Turkse politie wil met een team van specialisten maandag eerst zelf nog een heuvelachtig terrein naspeuren waar nog niet eerder is gezocht naar de vermiste Nederlander, zo hebben de Turkse autoriteiten zondag aan de Nederlanders laten weten.

8 August 10:46 0

Opnieuw aardbeving bij Bodrum

10:46 0

De Turkse badplaats Bodrum is dinsdag opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. De beving had een kracht van 5.3. Niet bekend is of er slachtoffers of schade zijn.

8 August 07:29 1

'Turkse politie moet elders zoeken naar Joey'

07:29 1

Hij is de man die begin juli de politie in de Turkse badplaats Silifke alarmeerde toen hij op archeologisch beschermd terrein allerlei machines en bouwmaterialen aantrof, grenzend aan zijn land. Daar kampeerde het echtpaar Björn en Derya Breukers uit Haaksbergen, dat daar met behulp van hun plaatsgenoot Hoffmann een huis wilde gaan bouwen.

1 August 15:25 0

2 Turkse militairen gedood bij bij aanval PKK

15:25 0

Twee Turkse militairen zijn omgekomen nadat hun rijdende auto door een geïmproviseerde bom werd geraakt. Terreur organisatie PKK zouden volgens bronnen van Reuters achter deze aanslag in de zuid-oostelijke provincie Diyarbakir zitten.

31 July 14:37 0

Nederlanders nog zoek in Turkije

14:37 0

De politie is nog steeds op zoek naar (contact met) de drie in Turkije vermiste inwoners van Haaksbergen. Ondanks het feit dat familie zaterdag een 'teken van leven' kreeg van de vermiste vrouw, Sabahat Derya Un, heeft de politie zondag aan het eind van de dag nog steeds zelf geen contact gehad met de drie.

31 July 09:30 0

Nederlander vast wegens beledigen Erdogan

09:30 0

Een Nederlands-Turkse man is in Turkije gearresteerd op verdenking van belediging van president Recep Tayyip Erdogan. Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken maandag na berichtgeving in dagblad Trouw.

29 July 19:22 0

Zoektocht naar vermiste Nederlanders Turkije

19:22 0

De Nederlandse en Turkse politie zijn op zoek naar drie inwoners van Haaksbergen (Overijssel). Joey Hoffman (21) en het stel Bjorn Breukers (34) en Sabahat Derya Un (26) raakten eerder deze maand zoek in het land. De autoriteiten in de twee landen werken samen in deze zaak. Als er aanleiding is voor onderzoek in Nederland zal dat ook gebeuren.

26 July 07:32 0

EU pauzeert onderhandelingen over toetreding Turkije

07:32 0

Verder onderhandelen over een Turkse toetreding tot de EU is in de huidige situatie niet mogelijk. ,,We sluiten niets uit en we kijken vooruit. Maar we kunnen de zorgen in de lidstaten over Turkije sinds de mislukte staatsgreep een jaar geleden niet negeren,” zei EU-commissaris Johannes Hahn (Uitbreidingsonderhandelingen) dinsdag in Brussel.

23 July 19:09 0

Erdogan in Saudi-Arabië om te bemiddelen in Qatar-crisis

19:09 0

De Turkse president Erdogan is zondag begonnen aan zijn tweedaagse reis langs enkele Arabische landen die met elkaar overhoop liggen in de hoop vrede te stichten. Hij arriveerde zondagmiddag in Saudi-Arabië waar hij koning Salman ontmoette.

22 July 20:39 0

Marokkaans-Nederlandse 'Saïd C. mag straf in Nederland uitzitten'

20:39 0

De Marokkaans-Nederlandse activist Saïd C. mag een eventuele celstraf in Nederland uitzitten. Dat zegt de Marokkaanse ambassadeur in Nederland, Abdelouahab Bellouki, zaterdag in de Volkskrant.

21 July 07:24 3

Aardbeving treft Turkije en Griekenland

07:24 3

- Door een aardbeving tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Kos zijn donderdagnacht twee doden gevallen. Ook raakten zeker 120 mensen gewond, meldt burgemeester Giorgos Kyritsis van Kos. De twee doden vielen in een bar in de stad Kos waar het dak instortte. In de stad was veel uitgaanspubliek op de been.

20 July 19:57 1

Çavusoglu: Gabriel nog steeds mijn vriend

19:57 1

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu denkt dat het wel losloopt met de crisis tussen Ankara en Berlijn. Tijdens een bezoek aan het noorden van Cyprus zei hij donderdag nog altijd op goede voet te staan met zijn Duitse collega Sigmar Gabriel. ,,Ik noem hem nog steeds mijn vriend. Je kunt niet over alles dezelfde mening hebben, maar wat telt is dat je erover kunt praten.''

20 July 17:48 17

Ankara verwijt Berlijn inmenging

17:48 17

De Turkse regering heeft Berlijn donderdag boos laten weten dat het onacceptabel is dat Duitsland zich met de binnenlandse aangelegenheden van Turkije bemoeit. Dit is een reactie op de Duitse eis dat Turkije een Duitse mensenrechtenactivist vrijlaat, berichtten Duitse media.

© Turkije.net 2013